Medijs: Putins tuvākajās dienās grasās anektēt Piedņestru, noteikts arī datums

© pixabay.com

Neatzītās Moldovas Piedņestras republikas deputāti 28. februārī plānojuši kongresu, kurā gatavojas pieņemt aicinājumu “pievienoties Krievijas Federācijai”. Ieplānots, ka nākamajā dienā par aneksiju paziņos Krievijas diktators Vladimirs Putins, raksta "Dialog.eu".

Par to ziņo Rumānijas telekanāls Digi24, atsaucoties uz Piedņestras opozicionāra Genādija Čorbu vārdiem.

Pēc viņa teiktā, 28. februāris nav izvēlēts nejauši, jo nākamajā dienā, 29. februārī, Putinam paredzēta uzruna Krievijas parlamentā, kuras laikā viņš var paziņot par Piedņestras aneksiju. Opozicionārs sacīja, ka ar neseno protestu pret Moldovas ekonomisko spiedienu separātisti centās parādīt, ka Piedņestras iedzīvotāji ir pret Kišiņevu. Čorba arī vērš uzmanību uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova teikto, ka "Maskava neatstās savus pilsoņus Piedņestrā". Opozicionārs aicina nepieļaut šī scenārija īstenošanu un neļaut Putinam Moldovā veikt apvērsumu.

Savukārt “Eiropas patiesība” fokusējas uz to, ka pēdējo reizi šāds “deputātu kongress” “Piedņestrā” notika pirms 17 gadiem un tā rezultāts bija lēmums “atbalstīt reģiona iestāšanos Krievijas Federācijā". "Šī kongresa mērķis ir apstiprināt, ka Tiraspole joprojām vēlas pievienoties Krievijas Federācijai," vietējā televīzijas kanālā sacīja Piedņestras separātists, tā dēvētā Piedņestras parlamenta deputāts Vadims Kravčuks. Moldovā šis variants tiek uzskatīts par nereālu, jo šāds solis skars gan “Piedņestru”, gan Maskavas ietekmi reģionā. Tomēr nevajadzētu aizmirst, ka loģikas klātbūtne starptautiskajos lēmumos nav Kremļa stiprā puse, piebilst "EP".