Eksperts komentē, ko no Krievijas Ukraina var sagaidīt kara gadadienā

© Scanpix

24. februārī apritēs otrā gadadiena, kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. "Mums vienmēr vajadzētu sagaidīt kaut kādas riebeklības no Krievijas", sacījis Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku spīkers Jurijs Ignats, raksta UNIAN.

"Krievija cenšas iznīcināt Ukrainu, tāpēc vienmēr jābūt modram, lai dotu pretsparu ienaidniekam."

To teletona laikā sacīja Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku spīkers Jurijs Ignats, atbildot uz jautājumu par iespējamu masveida ienaidnieka uzbrukumu rīt - 24.februārī, dienā, kad apritēs otrā gadadiena kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainas teritorijā.

"No Krievijas vienmēr ir jāgaida kaut kādas nepatīkamas lietas. Jo šī ir valsts, kas mēģina mūs vienkārši fiziski iznīcināt. Tāpēc, iespējams, būs kaut kāda saistība ar īpašiem uzbrukumiem. Bet varbūt arī nebūs. Šeit mums ir jābūt mpdriem katru dienu,” sacīja Ignats.

Viņš atgādināja, ka pērn, tas ir, 2023. gada februārī, visi gaidīja masveida uzbrukumu 23. datumā, kad Krievija atzīmē “Tēvzemes aizstāvja dienu”, un 24. februārī, pirmo gadadienu kopš pilna mēroga iebrukuma, taču toreiz šajās divās dienās nebija neviena šāviena.