Kremlis cenšas pierādīt 71 gadu vecā Putina veselību - viņu piesēdina pie bumbvedēja vadības pults

© Pixabay.com

Pirms vēlēšanām Kremlis izmanto katru iespēju demonstrēt 71 gadu vecā Putina “teicamo” veselības stāvokli, parādot sabiedrībai viņu pie stratēģiskā bumbvedēja vadības pults, raksta "reuters.com".

Krievijas masu mediji parādījuši, kā Putins sēžas pie starpkontinentālā bumbvedēja Tu-160M ​​stūres, un tūlīt pēc lidojuma viņš sēdās pie kravas automašīnas KamAZ stūres. Tam, iespējams, no politisko stratēģu viedokļa vēlētājiem vajadzētu demonstrēt 71 gadu vecā Putina labo veselību pirms vēlēšanām, kā arī papildu pierādījumu prezidenta interesei par kodolieročiem.

"Reuters" atzīmē, ka šāda Putina publicitāte, iespējams, sūta signālu Rietumiem, atgādinot par Maskavas kodolieroču spējām.

Lidojums ar bumbvedēju "Iļja Muromets" ilga aptuveni 30 minūtes. Kas vadīja lidmašīnu, nav zināms, bet Putins esot bijis otrā pilota vietā.

Tu-160M ​​ir modernizēta padomju bumbvedēja Tu-160 versija. Tā ražošana tika atsākta 2015. gadā.

Kopš paziņojuma par nodomu piedalīties vēlēšanās Putins jau vairākkārt piedalījies aktivitātēs, kam būtu jāapliecina viņa labā veselība. Dienu pirms lidojuma viņš spēlēja florbolu - publicētajā video redzams, kā viņš mēģina vārtos iemest bumbu.

Putins arī mutiski apliecināja savu labo veselību. Janvārī, runājot ar iedzīvotājiem, viņš teica, ka aktīvi nodarbojas ar sportu. "Protams, es to daru katru dienu vismaz divas stundas. Sporta zāle, peldbaseins, tas viss kopā," viņš teica.