Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Francija izraida no valsts svešzemnieku, kurš sludinājis naidu pret sievietēm un ebrejiem

© pexels.com

Francijas varas iestādes ceturtdien izraidīja tunisiešu imāmu, kurš apsūdzēts naida sludināšanā pret sievietēm un ebrejiem, paziņoja iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

Mahdžubs Mahdžubi, kurš bija imāms Francijas dienvidu mazpilsētā Baņolsirsezā, tika nosūtīts atpakaļ uz Tunisiju nepilnas 12 stundas pēc viņa aizturēšanas, Darmanēns paziņoja sociālo mediju platformā "X".

Ministrs piebilda, ka šī izraidīšana ir "pierādījums" tam, ka nesen pieņemtais imigrācijas likums "padara Franciju stiprāku".

Šis likums, kurš padara stingrākus migrācijas nosacījumus, tiek uzskatīts par daļu no valdības atbildes uz galēji labējo spēku popularitātes pieaugumu. Kreisās partijas ir pret šo likumu.

"Stingrība ir noteikums," sacīja Darmanēns, kurš nosauca Mahdžubi par "radikālu imāmu, kas paudis nepieņemamus izteikumus".

Oficiālajā rīkojumā par Mahdžubi izraidīšanu teikts, ka viņš sprediķos februārī parādījis "atpalikušu, neiecietīgu un vardarbīgu" islāma tēlu, kas veicinātu vēršanos pret franču vērtībām, diskrimināciju pret sievietēm, "saspīlējumu ar ebreju kopienu" un "džihādisku radikalizāciju".

Imāms arī runājis par "ebreju tautu kā ienaidnieku" un aicinājis uz "Rietumu sabiedrības sagraušanu", teikts rīkojumā.

Imāma advokāts Samirs Hamruns paziņoja, ka pārsūdzēs klienta izraidīšanu.

Francija pērn izraidīja kādu marokāņu imāmu un kādu alžīrieti, kurš bija amatpersona 2018.gadā slēgtā mošejā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons 2020.gadā paziņoja, ka grib izbeigt apmēram 300 imāmu, kurus atsūtījušas citas valstis, uzturēšanos Francijā. Kopš šī gada janvāra Francijā nav pieņemts neviens imāms no ārvalstīm.