Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bulgārijā aizturēti desmit cilvēku kontrabandisti

© depositphotos.com

Bulgārijā ir aizturēti 10 cilvēku kontrabandistu grupējuma dalībnieki, tai skaitā viņu līderis, trešdien paziņoja iekšlietu ministrs Kalins Stojanovs pēc policijas operācijas Burgasas apgabalā.

Šī banda tiek turēta aizdomās par migrantu nelegālu ievešanu Bulgārijā un viņu izvešanu no valsts pēc tam.

Domājams, tiks aizturēti arī citi cilvēku kontrabandisti, sacīja Stojanovs.

Banda sadarbojās ar kolēģiem Turcijā, lai kopš 2023.gada sākuma palīdzētu vismaz 30 nelegālu migrantu grupām, kas galvenokārt bija no Sīrijas un Afganistānas, šķērsot Bulgāriju ceļā uz Rietumeiropas valstīm, sacīja Bulgārijas robežsardzes direktora vietnieks Stojans Mandadžijevs.

Migranti samaksāja vairāk nekā 5000 eiro katrs par pārvešanu uz Rietumeiropas valstīm. Nelegāla cilvēku ievešana Bulgārijā maksāja no 1000 līdz 3000 eiro par cilvēku.

Pērn uz Bulgārijas robežām un iekšzemē tika aizturēti apmēram 18 500 nelegālu migrantu - par 10,7% vairāk nekā 2022.gadā, informēja Iekšlietu ministrija.

Bulgārija no marta beigām pievienosies Šengenas zonai, bet tas attiecas tikai uz šīs valsts gaisa un jūras robežām, jo vēl nav pieņemts lēmums par kontroles atcelšanu uz sauszemes robežām.

Bulgārijai neizdevās pievienoties Šengenas zonai līdz 2023.gada beigām galvenokārt Austrijas pretestības dēļ. Vīne uzsvēra, ka Austrijā caur Bulgāriju ierodas pārāk daudz nereģistrētu migrantu.