Kāds amerikānis laimē 340 miljonus dolāru, bet laimests izrādās “kļūda”

© Pixabay.com

Kādam amerikānim šķietams laimests loterijā pārvērties par vilšanos - loterijas organizētāji apgalvo, ka laimests ir “kļūda”, raksta bbc.com.

Vašingtonas iedzīvotājs Džons Čiks, kurš uzskatīja, ka laimējis 340 miljonu dolāru lielu džekpotu, iesūdzējis tiesā "Powerball" un "DC Lottery" - organizētāji apgalvo, ka viņu publicētie loterijas biļešu numuri, kas atbilst laimesta numuram, bija kļūda.

Čiks teica, ka bija neizsakāmi priecīgs, kad saparata, ka "Powerball" uzvarējušie skaitļi sakrīt ar viņa 2023. gada janvārī iegādāto biļeti.

Bet, kad viņš uzrādīja savu biļeti Loteriju un spēļu birojam, viņi atteicās izmaksāt laimestu.

"Viens no aģentiem man teica, ka mana biļete nav laba un to var vienkārši izmest miskastē," viņš sacīja BBC.

Čiks neņēma vērā šo padomu, bet paturēja biļeti un atrada advokātu.

Tagad viņš no loterijas pieprasa atlīdzināt zaudējumus, kas vienādi ar "Powerball" džekpotu, kā arī procentus - kopā 340 miljonus dolāru.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, "Powerball" apgalvo, ka notikusi tehniska kļūda.

Tieši tajā dienā vietne "nejauši" ievietoja "Powerball" testa numuru komplektu, kas atbilda Čika numuriem. Šie numuri palika tiešsaistē trīs dienas līdz 9. janvārim.

Pēc darbinieka teiktā, vietnē ievietotie skaitļi nesakrita ar cipariem, kas tika izlozēti pēdējās loterijas izlozes laikā.

Čiks iesniedza prasību par astoņām atsevišķām sūdzībām, tostarp par līguma laušanu, nolaidību, emocionālu pārdzīvojumu nodarīšanu un krāpšanu.

Viņa advokāts Ričards Evanss sacīja, ka, tā kā laimesta skaitļi sakrīt ar Čika skaitļiem, viņam pienākas "viss džekpots". Pretējā gadījumā, Evanss apgalvo, viņa klientam ir tiesības uz zaudējumu atlīdzību par loterijas "rupju nolaidību", ievietojot vietnē kļūdainus loterijas numurus.

"Šī tiesas prāva rada kritiskus jautājumus par loterijas atbildību, kā arī drošības pasākumiem vai to trūkumu pret kļūdām,” sacīja Evanss.

"Tas nav tikai par skaitļiem vietnē, bet arī par to iestāžu uzticamību, kuras sola dzīvi mainošas iespējas, vienlaikus gūstot ievērojamu peļņu," viņš teica.

Čiks sacīja, ka nav atmetis cerības. "Es zinu, ka taisnība tiks nodrošināta," viņš sacīja, piebilstot, ka uzvara loterijā mainīs viņa un viņa ģimenes dzīvi.

Ja viņš uzvarēs, viņš plāno atvērt banku, lai palīdzētu cilvēkiem iegādāties savu pirmo mājokli.

Nākamā sēde lietā paredzēta 23. februārī.

Izredzes, ka Čiks vai kāds cits iegūs džekpotu, ir ārkārtīgi mazas, aptuveni viena no 292,2 miljoniem. Salīdzinājumam, iespēja, ka jums iespers zibens, ir 1 pret 1,22 miljoniem.

Svarīgākais