Krievijas pagaidu pilnvarotajam lietvedim Igaunijā prasa paskaidrojumus par hibrīdoperāciju

© Dmitrijs Suļžics / F64

Igaunijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi saistībā ar Krievijas specdienestu organizēto hibrīdoperāciju Igaunijā.

"Ir skaidrs, ka Krievija sistemātiski cenšas graut mūsu sabiedrību, organizējot hibrīdoperācijas pret mūsu valsti, mūsu iedzīvotājiem un mūsu drošību. Ir arī skaidrs, ka mēs nepadosimies, un Krievijas hibrīddarbības mūs nekādi nepārsteidz," sacīja Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahkna.

Ministrs norādīja, ka Krievijas koordinētās darbības Igaunijā ir vērstas pret Igaunijas valsts un sabiedrības vienotību, mēģinot šķelt un kurināt spriedzi.

"Ar to Krievija cer vājināt mūsu valstiskumu un mūsu nelokāmo atbalstu Ukrainai. Ir skaidrs, ka šāda veida plāni pret Igauniju nevar gūt panākumus," viņš teica.

Krievijas un tās specdienestu centieni ietekmēt dzīvi Igaunijā ar propagandas un vardarbības palīdzību ir kārtējais neveiksmīgais mēģinājums, jo Igaunijā šādam vēstījumam nav plaša atbalsta, piebilda ministrs.

"Mēs varam būt droši, ka Krievijas plāni ietekmēt sabiedrību ar hibrīdmetodēm attiecas arī uz mūsu draugiem un partneriem. Rietumiem ir jāsaglabā vienotība un nepārprotami jāatzīst Krievijas radītie draudi. Mēs pastāvīgi sazināmies ar mūsu sabiedrotajiem, lai dalītos ar informāciju par hibrīdoperāciju, kas tiek veikta pret Igauniju," viņš sacīja.

"Tas ir nepārprotams piemērs tam, kā Krievija cenšas vājināt un graut Rietumu vienotību. Igaunija šo situāciju uztver ļoti nopietni, un mēs darām visu iespējamo, lai apturētu jebkādas darbības pret mūsu valsti," sacīja Cahkna.

Pasaulē

Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) notika vienas no nozīmīgākajiem priekšvlēšanu notikumiem ASV. Viens otram pretim stājās tagadējais prezidents Džo Baidens un bijušais, kā arī potenciālais prezidents Donalds Tramps.

Svarīgākais