Slaidiņš skaidro, kāpēc Krievijas prezidenta vēlēšanās varēs balsot ar Ukrainas pasi

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Okupētajās teritorijās Ukraina ierodas speciālas grupas, kurām janodrošina Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanas," TV24 raidījumā “Aktuālais par karu Ukrainā” skaidro NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš.

"Grupas ieradušās, lai vadītu vēlēšanu darbu, bet, kā redzam jau iepriekš, seši esot jau "pabaroti ar pīrādziņiem" un nevar izslēgt vēl kādas partizāņu aktivitātes pret viņiem. Nedrīkst aizmirst arī to, ka Krievija ir būtiski palielinājusi okupētajos apgabalos karavīru skaitu, kuriem galvenais uzdevums ir nodrošināt drošību, cīņu pret partizāņiem un to, lai šīs vēlēšanas notiktu pēc kremļa scenārija," saka Slaidiņš.

Skaidrojot iemeslu, kādēļ ir ļauts balsot arī ar Ukrainas pasēm, Slaidiņš izsaka domu, ka tas varētu būt veids, kā meklēt tos, kas ir nelojāli Krievijai, jo viens no organizatoru uzdevumiem ir arī ciņa pret partizāniem. "Krieviem ir pietiekama skola, kā apkarot pretošanos un partizānu kustību. Viņi ir gājuši tam cauri pēc 2.p.k. un zināšanas apguvuši pietiekami," uzskata majors.