Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Par "BaltCap" līdzekļu izlaupīšanu aizdomās turētais Stepukonis atgriezies Lietuvā

© pixabay.com

Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušais infrastruktūras fonda partneris Šarūns Stepukonis, kuru tur aizdomās par desmitiem miljonu eiro piesavināšanos, atgriezies Lietuvā pēc tam, kad tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas ar viņu sazinājās, kamēr viņš atradās ārzemēs, pirmdien paziņoja Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta vadītājs Rolands Kišķis.

Pēc viņa teiktā, Stepukonis bijis gatavs sadarboties ar tiesībaizsardzības iestādēm.

"Šī sadarbība ar viņu izveidojās no brīža, kad mēs ar viņu sazinājāmies," žurnālistiem sacīja Ķišķis.

"Tas nozīmē, ka, īstenojot virkni pasākumu gan no mūsu pašu tiesībsargājošo iestāžu puses, gan sadarbojoties ar viņu, viņš diezgan īsā laikā ieradās Lietuvā un tika aizturēts," teica Ķišķis.

Pēc amatpersonas sacītā, laikā, kad Stepukonis atradās ārzemēs, Lietuvas tiesībsargājošās iestādes sadarbojās ar Ukrainas kolēģiem, taču viņu rīcībā bija tikai neoficiāla informācija par Stepukoņa atrašanos šajā valstī, kas joprojām nav apstiprinājusies.

Pieņēmumus, ka Stepukonis pēc atgriešanās Lietuvā pats padevās tiesībsargājošajām iestādēm, veicināja oficiālais paziņojums, ka 10. februārī Stepukonis tika aizturēts Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta telpās.

Stepukonis oficiāli tiek turēts aizdomās par vismaz 27 miljonu eiro piesavināšanos no "BaltCap" infrastruktūras fondu uzņēmumiem. "BaltCap" pārstāvji norādījuši, ka no fonda uzņēmumiem varētu būt pazuduši aptuveni 40 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka nozagtos līdzekļu viņš iztērējis azartspēlēm un riskantām investīcijām.

Tiesa Stepukonim noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Lietuvā notiekošo izmeklēšanu uzrauga Eiropas Prokuratūra.