Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Pasaulē

Hermanis norāda, kādu fatālu kļūdu pieļāva Navaļnijs

© Gints Ivuškāns/MN

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors, sabiedrisko un politisko procesu vērotājs Alvis Hermanis vietnē "Facebook" izteicis savas pārdomas, kāpēc nomira Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.

"Navaļniju iegāza tas, ka viņš bija pārāk augstās domās par krievu tautu. Kad atgriezās toreiz labprātīgi no Vācijas, cerēdams, ka tauta modīsies un ies viņam līdzi. Kļūda izrādījās fatāla. Biomasa. Viņi var apvainoties cik tīk, taču pretējo pierādīt tā arī nav izdevies savas vēstures laikā. Tā valsts ir absolūts ļaunums, Reiganam bija taisnība," raksta A. Hermanis. Vēlāk viņš paturpina: "Krievu opozīcijas pusē jau otro dienu novērojams šoks, depresija un apjukums - ko darīt tālāk? Atbilde mums visiem (izņemot Putina opozicionārus Krievijā un emigrācijā) ir skaidra jau 2 gadus: krievi (kuri pret Putina režīmu) savu brīvību var izkarot tikai pievienojoties Ukrainas armijai un ar ieročiem rokās, kopīgi gāžot savu tirānu.

Nav citu veidu. To negribēja atzīt arī Navaļnijs. Taču citu reālistisku veidu, kā mainīt situāciju savā zemē, viņiem nav un nebūs."

Jau ziņots, ka Krievijas varas iestādes piektdien pavēstīja, ka Aleksejs Navaļnijs nomiris pēc pastaigas cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū.

Navaļnijs bija galvenais prezidenta Vladimira Putina politiskais oponents.

Viņa nāve iestājās trīs gadus pēc viņa ieslodzījuma Krievijā.

Viņš nomira Krievijas Tālajos Ziemeļos vienā no Krievijas skarbākajiem cietumiem pēc tam, kad mēnešiem ilgi bija pasliktinājusies viņa veselība.

Putins pagaidām nav komentējis nāves faktu.