Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Nosaukta bīstamākā pilsēta Eiropā, tā nav Ukrainā

© Pixabay.com

"Trawelbook" nosaucis bīstamāko pilsētu Eiropā - problēmas ar narkotiku kontrabandu un bandu kari tajā ir ikdiena.

Marseļas ostas pilsēta Francijas dienvidos ierindota pirmajā vietā starp Eiropas bīstamākajām pilsētām. Marseļas noziedzības indekss ir 65,2, kas tiek uzskatīts par īpaši augstu, raksta "Travelbook".

Īpaši tiek uzsvērtas problēmas, kas saistītas ar narkotiku lietošanu un kontrabandu, tāpat kā bailes no vandalisma un zādzībām, vardarbīgiem noziegumiem, korupcijas un kukuļošanas. Daudzi aptaujātie teica, ka nevēlas vieni pastaigāties pa Marseļu naktī, un drošības sajūta, staigājot pa pilsētu dienas laikā, tika novērtēta tikai kā “mērena”.

Tikai 2023. gadā Francijas otrajā lielākajā pilsētā ar narkotikām saistītos incidentos gāja bojā 49 cilvēki, kas ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Cietuši arī 118 cilvēki, tostarp 18 nepilngadīgie. 2022. gadā pilsētā tika reģistrēti 32 vardarbīgas nāves gadījumi un 33 ievainotie.

Otra bīstamākā pilsēta Eiropā pēc Marseļas ir Koventrija Anglijā. Industriālās pilsētas, kas atrodas 150 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Londonas, noziedzības indekss ir tikai nedaudz zemāks par Marseļu. Arī šeit ir problēmas, kas saistītas ar narkotiku lietošanu un narkotiku kontrabandu, kā arī bailes no vandalisma, zādzībām un vardarbīgiem noziegumiem.

Trešo vietu ieņem Anglijas pilsēta Birmingema.

Lūk, 10 Eiropas bīstamāko pilsētu reitings:

  1. Marseļa, Francija
  2. Koventrija, Anglija
  3. Birmingema, Anglija
  4. Neapole, Itālija
  5. Monpeljē, Francija
  6. Katānija, Itālija
  7. Grenoble, Francija
  8. Lježa, Beļģija
  9. Parīze, Francija
  10. Malme, Zviedrija.