Reuters aprēķinājis Kremļa zaudējumus karā ar Ukrainu

© Pixabay.com

Pentagons aprēķinājis, ka Krievijas armijas iebrukums Ukrainā Maskavai izmaksājis 211 miljardus dolāru, vēsta Reuters.

Saskaņā ar augsta ranga ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvja teikto, Krievija divu gadu laikā karā ar Ukrainu zaudējusi 211 miljardus dolāru. Pentagons arī atzīmēja, ka, ja ņemam vērā zaudēto ekonomisko izaugsmi Krievijā līdz 2026. gadam, iebrukums Ukrainā Krievijai izmaksās 1,3 triljonus dolāru.

Tiek uzsvērts, ka, ja Kremlis nebūtu sācis pilna mēroga uzbrukumu Ukrainai, Krievijas ekonomika varētu būt par 5% lielāka, bet šobrīd šī nauda ir zaudēta uz visiem laikiem.

Atsaucoties uz augstu Pentagona amatpersonu, tiek ziņots, ka Krievijas zaudējumi nogalināto un ievainoto vidū sasniedz 315 000 cilvēku - tas ir aptuveni 87% no Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā personāla līdz 2022. gada 24. februārim.

Krievijas Federācijas izdevumos ietilpst karaspēka ekipējums, to skaitā ieroču, bruņumašīnu, munīcijas un citu militāro materiālu iegāde. Karaspēka izvietošana - karaspēka transportēšanas, militāro bāzu un nometņu izveides izmaksas. Karaspēka uzturēšana - izdevumi par pārtiku, uniformām, medicīnisko aprūpi utt.

Jāpiebilst, ka precīzs Krievijas armijas zaudējumu skaits Ukrainā nav zināms, jo Maskava šo informāciju noklusē.

Svarīgākais