Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"Pussy Riot" protestē pie Krievijas vēstniecības Berlīnē

© Unsplash

Pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieki svētdien pie Krievijas vēstniecības Berlīnē pieminēja cietumā mirušo opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, un vēlāk pie vēstniecības sapulcējās vēl aptuveni 250 cilvēki.

"Pussy Riot" plakāts vēstīja "Slepkavas", un lielākajai daļai dalībnieku sejas sedza rozā slēpošanas maskas. Protestētāji plānoja ar plakātu doties gājienā līdz Brandenburgas vārtiem, bet policija to aizliedza, vēstīja medijs "Meduza".

Neilgi pēc tam pie vēstniecības sapulcējās aptuveni 250 cilvēki, paužot protestu pret Navaļna nāvi, ziņoja Vācijas policija. Demonstrācijas organizētāji savukārt ziņoja, ka bija sapulcējušies aptuveni 450 cilvēki.

"Pussy Riot" izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka situācija ir bīstama arī viņiem, un aicināja starptautisko sabiedrību izrādīt solidaritāti un strādāt taisnīguma labā.

"Alekseja Navaļnija slepkavība un draudi "Pussy Riot" locekļiem ir uzbrukumi tādām pamata vērtībām kā brīvība, taisnīgums un cilvēka cieņa, kas mums ir apņēmīgi jāaizstāv," paziņoja pankgrupa.

"Pussy Riot" nonāca mediju uzmanības centrā 2012.gadā, kad vairākas grupas dalībnieces tika aizturētas par Kremlim veltītas protesta akcijas sarīkošanu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.