Maikla Džeksona statuja izraisa angļu futbola fanu dusmas

Futbola kluba Fulham īpašnieka Mohameda el Fajeda lēmums pie kluba stadiona uzstādīt dziedātāja Maikla Džeksona statuju izraisījis daudzu fanu neizpratni un neapmierinātību – viņi atgādinājuši, ka slavenajam dziedātājam nav nekādas saistības ar futbolu un Fulham. Miljardieris M. el Fajeds uz to atbildējis neierasti asi, paziņojot, ka tie līdzjutēji, kuriem kaut kas nepatīk, «var iet pie velna un fanot par Chelsea».

M. Džeksona pieminekļa atklāšana pie Craven Cottage stadiona notika svētdien, un svinīgajā ceremonijā piedalījās arī M. el Fajeds, kurš sevi dēvē par 2009. gadā mūžībā aizgājušā mūziķa draugu, vēsta AP. Viņš atgādinājis, ka 1999. gadā popmūzikas karalis apmeklējis Fulham spēli ar Wigan Athletics un bijis lielā sajūsmā. «Viņam patika Fulham, un viņš man sacīja, ka gribētu apmeklēt visas kluba spēles,» skaidrojis M. el Fajeds.

Viņš arī piebildis, ka piemineklis ir pietiekami iespaidīgs, lai par to ieinteresētos arī citu Lielbritānijas pilsētu iedzīvotāji. «Gan man, gan visiem pārējiem jābūt par to lepniem,» sacījis M. el Fajeds. Komentējot fanu uzskatu, ka M. Džeksona statujas uzstādīšana pie stadiona ir «dīvaina», miljardieris zaudējis savaldību un paziņojis, ka nekā dīvaina tur neesot un lielākajai daļai līdzjutēju piemineklis patīk. «Ja kādi stulbi fani nesaprot un nenovērtē šo dāvanu, viņi var iet pie velna. Es nevēlos, lai šie cilvēki fano par mums. Ja viņi nesaprot un nepieņem lietas, kas man patīk, viņi var iet fanot par Chelsea vai kādu citu,» nikni sacījis futbola kluba īpašnieks.

Pat neraugoties uz svētdienas uzvaru pār Blackpool (3:0), BBC aptaujātie Fulham fani turpinājuši kritizēt pieminekli. «Mēs esam kļuvuši par izsmiekla objektu. Tam nav nekāda sakara ar futbolu,» sacījis Maikls Tūns. Cits līdzjutējs piebildis, ka kluba rīcība ir jocīga, un atzinis, ka visa jezga ap M. Džeksona statuju atgādina pārlieku ieilgušu aprīļa joku. Fani norādījuši, ka M. el Fajedam vienkārši nav bijis kur likt pieminekli. Sākotnēji to bija plānots uzstādīt pie Harrods lielveikala, taču pērn miljardieris šo veikalu pārdeva. Paši Fulham futbolisti sarunā ar BBC bijuši samērā diplomātiski, norādot, ka pret M. Džeksonu viņiem nekādu iebildumu nav un reizēm ģērbtuvēs pirms spēlēm skan tieši šā mākslinieka mūzika. «Dažiem viņš patīk, dažiem ne,

bet tā jau ir visā sabiedrībā kopumā,» sacījis aizsargs Brīds Hengelends.

Svarīgākais