Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Zalužnijs atklāj, ka būtu gatavs kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu tikai vienā gadījumā

© Depositphotos

Zalužnijs konfidenciālā sarunā sacīja, ka kandidēs uz Ukrainas prezidenta amatu tikai tad, ja Ukraina attīstīsies nepareizā virzienā, ziņo "The Time".

Lai gan ģenerālis Valērijs Zalužnijs nekad nav publiski paudis nodomu iesaistīties politikā, daži no viņa palīgiem Ģenerālštābā ir rūpīgi sekojuši sabiedriskās domas aptaujām 2022. gadā un spekulējuši par to, kas būtu nepieciešams, lai viņš gūtu labumu no savas popularitātes, izveidojot politisko partiju vai pievienojoties prezidenta vēlēšanu kampaņai.

Amerikāņu žurnāla "Time" žurnālists Saimons Šusters sarunā ar tuvu Zalužnija līdzstrādnieku noskaidroja, ka bijušais Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks saprot savas lielās izredzes tikt ievēlētam Ukrainas prezidenta amatā.

Pašreizējā situācijā viņam uzvarai pietiks ar pareizo komandu un programmu, uzskata Zalužnijs, tomēr ģenerālis diez vai kandidēs. Tas ir iespējams tikai tad, ja viņš redzēs, ka Ukraina attīstās nepareizā virzienā, nepietiekami cīnās ar korupciju un ka veterāniem un bojāgājušo ģimenēm netiek izrādīta pietiekama cieņa.

"Viņš saprot, ka ar pareizo komandu un pareizo programmu kļūt par prezidentu būs diezgan viegli," sacīja ģenerāļa pārstāvis. "Viņš ir gatavs. Bet es neesmu pārliecināts, ka viņš to darīs.”