Reuters: Putins tomēr gatavo Krieviju karam ar NATO

© Pixabay.com

Krievijas Federācija aktīvi palielina savu militāro spēku, gatavojoties tiešai sadursmei ar NATO, raksta Reuters.

Krievijas Federācija nedomā aprobežoties tikai ar Ukrainu - Maskava gatavojas sadursmei ar NATO valstīm. Par to, atsaucoties uz Igaunijas Ārējās izlūkošanas dienestu, ziņo aģentūra Reuters.

Tieša militāra sadursme starp Rietumiem un Krievijas Federāciju pēc aplēsēm varētu notikt tuvākās desmitgades laikā. NATO austrumu flangam - Somijai, Igaunijai, Lietuvai un Latvijai - būtu intensīvi jāgatavojas šādai attīstībai, un ir vērts sākt ar Krievijas robežu tuvumā izvietoto bruņoto spēku vismaz dubultošanu.

“Krievija ir izvēlējusies ilgtermiņa konfrontācijas ceļu, un Kremlis, iespējams, paredz iespējamu konfliktu ar NATO tuvāko desmit gadu laikā," sacīja Igaunijas militārās izlūkošanas vadītājs Kaupo Rosins. Viņš skaidroja, ka tuvākajā nākotnē Krievijas agresija pret NATO ir "ārkārtīgi maz ticama", jo Krievijas armija ir iestrēgusi Ukrainas frontēs.

Ja NATO valstis, kas robežojas ar Krievijas Federāciju, būtiski pastiprinās savu aizsardzību, tad, kā apliecina Rosins, iebrukuma iespējamība būs maza, jo Maskava vienkārši nevēlēsies uzņemties šādus riskus.

"Ja mēs nebūsim gatavi, šāda uzbrukuma iespējamība būs daudz lielāka nekā bez jebkādas sagatavošanās," uzsvēra militārās izlūkošanas vadītājs. Komentējot Krievijas armijas situāciju Ukrainā, Rosins atzīmēja, ka lielus panākumus Krievija vismaz tuvāko pāris mēnešu laikā nevar gaidīt. Lai virzītos uz priekšu frontē, Krievijas Federācijai vajag lielāku karaspēku, bet Putins neuzdrošinās mobilizēt iesaucamos, lai nesabruktu reitingi viņa pārvēlēšanas priekšvakarā.

Igaunijas izlūkdienesta vadītājs brīdināja, ka arī Ukraina nespēs mainīt situāciju frontē, ja Rietumi tai nenodrošinās pietiekamu skaitu munīcijas.

Svarīgākais