Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Mamikins klāsta melus par Latviju

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajā nedēļā Kremļa propagandistu korī atkal izskanēja Latvijas vārds ar kārtējo melu devu.

Raidījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" atkal piedalījās bijušais Eiropas parlamenta deputāts no Latvijas, kas tagad pārcēlies uz dzīvi Krievijā, Andrejs Mamikins, kurš pauda, ka Baltijas valstis gatavojas karot ar Krieviju un "atvērt otru fronti".

Mamikins meloja, ka Latvija aizsardzībai pret krieviem gatavojas mīnēt savas robežas. Uzreiz jāsaka, ka to neparedz nedz Latvijas aizsardzības stratēģija, nedz Baltijas valstu aizsardzības ministru parakstītā vienošanās par Baltijas Aizsardzības līnijas izveidi.

Taču ar to viltus ziņas no Mamikina puses nebeidzās. Kā viņš apgalvoja, Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs esot apsolījis, ka gadījumā, ja Eiropas Savienība nepiešķirs Ukrainai solīto palīdzību 50 miljardu eiro apmērā, tad to vienpersoniski darīs viena pati Latvija. Mamikins tēloja sašutumu, ka Latvija, kuras iedzīvotāji slīkstot nabadzībā, Ukrainai atvēlēšot trīs savus gada budžetus. Tie ir kārtējie meli. Rinkevičs ir paziņojis, ka Latvijas un Ukrainas vienošanās paredz, ka Latvija tuvākajos trīs gados Ukrainai sniegs atbalstu 15 miljonu eiro apmērā.