Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas kultūras ministrs izgaismo Krievijas cīņu pret cilvēktiesībām

© Pixabay

Krievija, izsludinot meklēšanā ārvalstniekus un Krievijas pilsoņus, kurus vaino par it kā "nacisma reabilitāciju" un "vēstures sagrozīšanu", turpina mēģināt cīnīties pret demokrātiju un cilvēktiesībām, otrdien paziņoja Krievijas meklēto personu sarakstā iekļautais Lietuvas kultūras ministrs Simons Kairis.

"Esmu gandarīts, ka mans darbs, lai iznīcinātu sovjetizācijas drupas, nav palicis nepamanīts," ziņu aģentūrai BNS sacīja ministrs.

Viņš un vēl vairāki desmiti Lietuvas un citu valstu politiķu, kuri iestājušies par padomju pieminekļu nojaukšanu valstī, ir meklēto personu sarakstā, ko apkopojis neatkarīgais krievu tīmekļa izdevums "Mediazona", analizējot datus par Krievijas varasiestāžu izsludinātajām personām.

"Runājot nopietni, [Krievijas] režīms dara to, ko vienmēr ir darījis: cenšas apslāpēt jebkuru brīvības vēsmu, cīnās pret demokrātiju, cilvēka tiesībām un brīvībām un turpina izdomāt savu stāstu, kas ir ārpus jebkādiem faktiem un loģikas," sacīja Kairis.

Lietuvas ministra vērtējumā, kultūra, mantojums, piemiņa "arī ir kara zona, kurā imperiālisms cenšas sasniegt savus mērķus".

Totalitārisma un autoritārisma simboli - pieminekļi, ielu un laukumu nosaukumi un citi simboli - Lietuvā no publiskām vietām ir aizvākti kopš tā dēvētā desovjetizācijas likuma stāšanās spēkā pagājušajā gadā.