Lauksaimnieku protestā Indijā pielieto asaru gāzi

© Pixabay

Indijas drošības spēki otrdien izmantojuši asaru gāzi, lai izklīdinātu protestējošos lauksaimniekus, kas pēc neveiksmīgām sarunām ar valdību grasījās doties uz galvaspilsētu Deli.

Vietējo raidorganizāciju pārraidītajos kadros redzami biezi asaru gāzes mākoņi protestētāju pūlī pie Ambalas, aptuveni 200 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas.

Policija ar dzeloņstieplēm, metāla dzelkšņiem, cementa un tērauda barikādēm un policijas autobusiem ir aizsprostojusi ceļus, kas ved uz Deli no trīs apkārtējiem štatiem.

"Ir izvietots maksimālais skaits policistu," aģentūrai AFP sacīja Deli policijas komisāra palīgs. Galvaspilsētā ir aizliegts publiski pulcēties vairāk nekā pieciem cilvēkiem.

Saskaņā ar valdības datiem divas trešdaļas no 1,4 miljardiem Indijas iedzīvotāju iztikas līdzekļus iegūst no lauksaimniecības, kas veido gandrīz piekto daļu no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP). Tādēļ lauksaimniekiem Indijā ir politiska ietekme, un draudi atsākt protestus saistīti ar vēlēšanām, kas, visticamāk, sāksies aprīlī.

Indijas raidorganizācijas ziņo, ka no Pendžābas, Harjānas un Utarpradēšas štatiem uz Deli virzās simtiem traktoru.

Pasaulē

Vācijas valdošajai koalīcijai nav izdevies līdz iepriekš saskaņotajam termiņam - trešdienai - panākt vienošanos par 2025.gada budžeta projektu, jo sociāldemokrāti (SPD), liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) un zaļie nav pārvarējuši domstarpības par iespējamo valdības izdevumu apcirpšanu.

Svarīgākais