Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Anglijā aizturēts pirmais interneta "virinātājs”

© Freepik

Kāds 39 gadus vecs vīrietis kļuvis par pirmo personu Anglijā un Velsā, kas notiesāts par jaunu likumpārkāpumu - elektronisko virināšanu.

Noziegums attiecas uz nepieprasītu seksuālu attēlu nosūtīšanu cilvēkiem, izmantojot sociālos medijus, iepazīšanās lietotnes, īsziņas vai datu koplietošanas pakalpojumus, piemēram, "Bluetooth" un "Airdrop".

Elektroniskā virināšana Anglijā un Velsā kļuva par pārkāpumu šī gada 31. janvārī saskaņā ar jauno Tiešsaistes drošības likumu. Skotijā tas ir noziegums kopš 2010. gada.

Nikolass Hokss no Basildonas Eseksā 9. februārī bez brīdinājuma nosūtīja sava dzimumlocekļa fotogrāfijas 15 gadus vecai meitenei un vēl kādai sievietei, kas par to tajā pašā dienā paziņoja Eseksas policijai.

Vēlāk viņš Sautendas miertiesā atzinās divās apsūdzībās par dzimumorgānu fotogrāfijas vai filmas nosūtīšanu, lai izraisītu trauksmi, ciešanas vai pazemojumu. Hoksam ir piemērots apcietinājums līdz 11. martā gaidāmajai tiesai Basildonā.

Saskaņā ar Anglijas likumu par seksuāliem nodarījumiem elektroniskās virināšanas un uz attēliem balstītas vardarbības upuri saņem mūža anonimitāti no brīža, kad viņi ziņo par pārkāpumu.