Apbrīnojami! 100 gadus vecs sportists piedalīsies 2024. gada pasaules čempionātā

© Depositphotos

100 gadus vecais sportists no Irānas Taghi Askari šogad piedalīsies Pasaules ūdens sporta meistaru čempionātā daiļlēkšanā, ziņo cnn.com.

Pirmo reizi viņš piedalījās Āzijas spēlēs 1951. gadā un izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, un kopš tā laika Askari nekad nav zaudējis aizraušanos ar šo sporta veidu.

Šogad notiekošajā Pasaules ūdens sporta meistaru čempionātā viņš būs vecākais dalībnieks.

“Man ir bijusi mīlestība pret niršanu kopš pusaudža vecuma līdz mūsdienām. Man vienmēr ir paticis nirt! No 1951. gada līdz mūsdienām nekas nav mainījies, izņemot manu sniegumu!” Askari pastāstīja izdevumam World Aquatics.

Askari pirmo reizi saskārās ar niršanu peldbaseinā netālu no savas bērnības mājas Irānā, kur citi bērni kūleņoja ūdenī.

Tas viņā aizsāka mūža mīlestību pret niršanu, un viņš turpināja izcīnīt medaļas Āzijas spēlēs un iegūt nacionālos titulus.

"Pēdējos čempionātus piedalījos, kad man bija 41 gads," viņš teica.

"Es ieguvu zelta medaļu valsts līmenī, un pēc tam es atvadījos no sporta, bet vismaz ar zelta medaļu."

Laikā, kopš Askari sāka nirt, sports ir ļoti mainījies.

"Līdz brīdim, kad 1974. gadā spēles notika Teherānā, Ķīnas peldētāji bija iesaistījušies šajā skaistajā sporta veidā, un viņi sāka pilnveidoties tā, ka mēs vienkārši nevarējām viņus notvert, jo palikām tajā pašā līmenī, kurā sākām," viņš teica.

Šogad irānis piedalīsies Pasaules ūdenssporta meistarsacīkstēs - sacensībās, kas notiek neilgi pēc elites pasaules čempionāta, kurā var piedalīties dalībnieki vecumā virs 25 gadiem.

Svarīgākais