Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Apšaude baznīcā šāvējai beidzās letāli; viņas bērna dzīvība arī tagad karājas mata galā

© Pixabay.com

Kāda sieviete kopā ar savu septiņus gadus veco dēlu svētdienas pēcpusdienā iegāja populārā Teksasas baznīcā un atklāja uguni, pirms likumsargi viņu nogalināja notikuma vietā. Pēc apšaudes bērns atrodas kritiskā stāvoklī, bet vēl viens vīrietis tika ievainots, paziņoja amatpersonas, vēsta cnn.com.

Varas iestādes pašlaik izmeklē apšaudi televīzijas evaņģēlista un mācītāja Džoela Ostīna Leikvudas baznīcā, kas atrodas netālu no Hjūstonas centra.

Sieviete, kas identificēta kā Ženēze Ivonna Moreno (36), ienāca baznīcā un atklāja uguni. Policisti viņu "pašaizsardzības nolūkā nošāva" pēc tam, kad viņa bija vērsusi pret viņiem savu ieroci.

Viņas dēlam apšaudes laikā tika iešauts galvā, un viņš atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī. Nav skaidrs, kurš izdarīja šāvienu, kas ievainoja bērnu.

Sīkāku informāciju par iespējamo apšaudes motīvu policija nesniedz. Vēl kāds vīrietis tika sašauts kājā, bet viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Apšaude izcēlās laikā, kad baznīcā nenotika dievkalpojums.

Šī apšaude ir tikai viens no daudziem gadījumiem vietās, kuras kādreiz tika uzskatītas par drošām.

Šāvēja ienāca baznīcā dēla pavadībā. Kāds avots CNN pastāstīja, ka viņa izšāvusi aptuveni 30 patronas.

Notikuma vietā atradās divi Hjūstonas policisti, kas saķēra šāvēju, un viņa tika nogalināta, sacīja policijas priekšnieks.

Šāvēja izmantoja legāli iegādātu AR-15 ieroci ar uzlīmi “Palestīna”, paziņoja policija. Kāds avots CNN iepriekš sacīja, ka uz pistoles bija rakstīts “Brīvā Palestīna”.

Sievietes somā bija arī 22. kalibra ierocis, kas netika izmantots uzbrukumā.

Informācija no sievietes sociālo mediju kontiem un vietējām varas iestādēm izveido vientuļas mātes portretu ar garīgās veselības problēmām.

Teksasas Sabiedriskās drošības departamenta ieraksti liecina, ka sievietei pēdējo divu desmitgažu laikā ir bijusi virkne arestu par nelieliem pārkāpumiem, tostarp par marihuānas glabāšanu, uzbrukumu, nelikumīgu ieroča glabāšanu, pretošanos arestam un apsūdzību par viltošanu.

Savukārt sociālo mediju ziņā 2020. gada martā ir redzams ekrānuzņēmums ar vēstuli no Leikvudas baznīcas ar pateicību sievietei par viņas ziedojumu.

Uzbrukuma laikā sieviete draudēja, ka viņai ir spridzeklis, taču varas iestādes pārmeklēja viņas transportlīdzekli un mugursomu un neatrada sprāgstvielas, sacīja Hjūstonas policijas priekšnieks.

Kratīšanas laikā sievietes mājās atrasta dzeltena virve, kas līdzīga degauklai, un "vielas, kas atbilst sprādzienbīstamu ierīču ražošanai".