Fjodorovs paziņo par tūkstošiem tāldarbības dronu, kas spēs sasniegt Maskavu un Sanktpēterburgu

© Depositphotos

Ukraina 2024. gadā ražos tūkstošiem tālas darbības rādiusa bezpilota lidaparātu, kas spēj sasniegt Maskavu un Sanktpēterburgu, apgalvo Ukrainas digitālās transformācijas ministrs Mihails Fjodorovs intervijā aģentūrai "Reuters".

"Pieaug tālas darbības rādiusa bezpilota lidaparātu kategorija - 300, 500, 700 un 1000 kilometri. Pirms diviem gadiem šī kategorija neeksistēja... vispār," saka Fjodorovs.

Viņš atzīmēja, ka iniciatīvas BRAVE1 ietvaros, ko valdība uzsāka pagājušajā gadā, militāro tehnoloģiju jaunizveidotiem uzņēmumiem tika piešķirti aptuveni 2,5 miljoni dolāru dotācijām, un paredzams, ka šī summa 2024. gadā palielināsies aptuveni 10 reizes.

Situācijā, kad trūkst artilērijas lādiņu, Ukrainas varas iestādes paļaujas uz bezpilota lidaparātiem.

"Mums jārīkojas antibirokrātiski. Tā ir izrāviena būtība tehnoloģiju karā. Mēs turpināsim uz to paļauties, strādāsim šajā virzienā. Jo tehnoloģija mūs patiešām var glābt," uzskata Fjodorovs.

Fjodorovs sacīja, ka pagājušajā gadā tika noslēgti līgumi par vairāk nekā 300 000 dažādu veidu dronu un vairāk nekā 100 000 tika nosūtīti uz fronti. Šajos skaitļos nav iekļautas brīvprātīgo piegādes, kas sniedza "nozīmīgu ieguldījumu", viņš piebilda.

Svarīgākais