Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Francijā vides aktīvisti ar zupu aplej kārtējo mākslas šedevru

© Riposte Alimentaire / X

Francijas vides aizstāvju grupas "Riposte Alimentaire” (Ēdiena pretuzbrukums) aktīvisti sestdien atkal apskādējuši kādu slavenu darbu glezniecībā. Šoreiz ir cietis Kloda Monē “Pavasaris”, kas izstādīts mākslas muzejā "Musée des Beaux-Arts”.

Francijas trešā lielākā pilsētas muzeja paziņojumā teikts, ka uzbrukums notika sestdien pulksten 15.30 pēc vietējā laika. 1872. gada gleznu aizsargāja stikls, taču tā joprojām tiks rūpīgi pārbaudīta. Muzejs arī paziņoja, ka iesniegs sūdzību par vandalismu, piebilstot, ka abas aktīvistes ir aizturētas.

"Riposte Alimentaire”, kas aicina nodrošināt ilgtspējīgu veselīgas pārtikas piegādi visiem, mikroblogošanas vietnē "X” komentēja: "Mums ir jārīkojas tagad, kamēr nav par vēlu." Tā pati grupa janvārī uzņēmās atbildību par zupas uzbrukumu Leonardo da Vinči ikoniskajam darbam "Mona Liza”. Par to Parīzes tiesa sodīja divus aktīvistus ar piespiedu darbu labdarības asociācijā.

"Riposte Alimentaire” sevi dēvē par "Francijas pilsoniskās pretošanās kustību, kuras mērķis ir veicināt radikālas pārmaiņas sabiedrībā" attiecībā uz vidi un sabiedrību. "Mums patīk māksla," apgalvo kustība, "taču topošajiem māksliniekiem uz degošas planētas nebūs ko gleznot."