Karlsona intervija liek saprast, kāds ir Putina patiesais mērķis Ukrainā

© Depositphotos

Krievijas prezidenta Putina intervija ar Karlsonu ir pilna ar nepatiesiem faktiem un vēstures sagrozīšanu, norāda amerikāņu žurnālisti no "The Washington Post".

Putins mēģināja pārsteigt klātesošos ar iedomātu erudīciju vēsturē un nedeva Karlsonam iespēju uzdot kritiskus jautājumus, ir pārliecināti laikraksta "The Washington Post" žurnālisti.

Viņi norādīja, ka Putins šai intervijai bija sagatavojies daudz labāk nekā Karlsons. Viņi rakstīja, ka "apmācītais VDK aģents viegli izvairījās no retajiem Karlsona mēģinājumiem iegūt tiešu atbildi".

Žurnālisti arī atzīmēja, ka visas intervijas laikā Putins centās pārliecināt Karlsonu, ka tieši Krievijas Federācija ir "šī konflikta upuris".

"Putins izmantoja katru jautājumu, lai izteiktu savu galveno argumentu - Krievija ir cietusī puse, vairākkārtēju Rietumu viltus solījumu upuris. Neskatoties uz to, Putins uzstāja, Maskava bija gatava sarunām par kara izbeigšanu, bet ar ASV, uzsverot, ka Ukrainas valdība ir neleģitīma Rietumu marionete,” raksta žurnālisti.

Viņi arī atzīmēja Putina manipulācijas Ukrainas vēstures atspoguļošanā - daudzi Krievijas Federācijas prezidenta minētie fakti ir vienkārši izdomāti.

"Intervijas centrā bija Putina garā lekcija, kas aptvēra vairāk nekā 1000 gadu vēsturi, sākot no Kijivas Krievzemes izveidošanas līdz mūsdienām. Tas viss, lai pierādītu, ka ukraiņi patiesībā ir krievi. Viņa mērķis būtībā bija pierādīt Putina šķietamo erudīciju,” raksta "The Washington Post".

Žurnālisti atzīmē arī kārtējo Putina manipulāciju par Krievijas Federācijas gatavību sarunām: “Acīmredzamā gatavība sarunām tomēr krasi kontrastē ar Krievijas ilgstošo uzstājību, ka tikai pilnīga Ukrainas padošanās, tajā skaitā okupēto teritoriju atdošana, izbeigtu karu."

Svarīgākais