Tramps mudināšot Krieviju uzbrukt NATO sabiedrotajiem, kuri nav izpildījuši savas finansiālās saistības

© Depositphotos

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš vēlas tikt pārvēlēts, sacīja, ka "mudinās" Krieviju uzbrukt jebkuram ASV NATO sabiedrotajam, kas, viņaprāt, nav izpildījis savas finansiālās saistības, raksta " The Guardian".

Baltais nams jau ir nosaucis šos vārdus par "briesmīgiem un bezjēdzīgiem".

Tramps paudis bažas par palīdzību Ukrainai, kā arī par NATO, 31 valsts alianses pastāvēšanu, kuru ASV apņēmušās vajadzības gadījumā aizstāvēt.

Tramps sacīja, ka ASV viņa vadībā neaizstāvēs nevienu valsti, kas būtu "noziedzniece".

Sestdien runājot priekšvēlēšanu mītiņā Dienvidkarolīnas štata Konvejā, Tramps apgalvoja, ka viņa prezidentūras laikā NATO sanāksmē kādas lielas alianses dalībvalsts prezidents viņam esot jautājis, vai ASV aizstāvētu NATO valsti, kas neatvēl pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai, gadījumā, ja tai uzbruktu Krievija.

"Es teicu: Jūs nolēmāt nemaksāt. Tāpēc, nē, es jūs neaizstāvētu. Patiesībā es mudinātu Krieviju darīt visu, ko tā vēlas. Jums ir jāmaksā. Jums ir jāmaksā savi rēķini," teica Tramps.

Savas 2016. gada kampaņas laikā Tramps satrauca Rietumu sabiedrotos, brīdinot, ka viņa vadītās ASV varētu atteikties no savām NATO līguma saistībām un aizstāvēs tikai tās valstis, kuras sasniegs alianses 2% mērķi.

Svarīgākais