Ukrainas kara 718. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:25]

© Depositphotos

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 11.februārī. Ukraina jau teju divus gadus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:25. Polijas lauksaimnieki, kas protestē pie robežšķērsošanas vietas ar Ukrainu, daļu graudu izbēruši no trim Ukrainas kravas automašīnām, raksta pravda.com.ua.

20:45. Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Daņilovs aicina Ukrainas sabiedrotos "neizrādīt bailes" no Krievijas, brīdinot, ka, ja viņi to darīs, "karš tiks zaudēts", raksta pravda.com.ua.

19:40. CNN: Krievija savervējusi līdz 15 tūkstošiem nepāliešu karam pret Ukrainu.

18:10. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un Eiropadomes prezidents Šarls Mišels svētdien nosodīja bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumus, ka viņš neaizstāvētu alianses dalībvalstis, kas nepiešķir pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai. Stoltenbergs uzsvēra, ka Trampa teiktais grauj visu NATO dalībvalstu, arī ASV, drošību.

17:00. Japāna Ukrainas atbalstam piešķirs 106 miljonus dolāru, ziņo pravda.com.ua.

15:15. Par Ukrainas Bruņoto spēku sauszemes spēku komandieri iecelts ģenerālleitnants Oleksandrs Pavļuks, teikts prezidenta Volodimira Zelenska svētdien parakstītajā dekrētā.

14:40. Krievijas bruņotie spēki militāro operāciju laikā okupētajās Ukrainas teritorijās izmanto satelītinterneta sistēmas "Starlink" termināļus, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde. "Jā, ir fiksēti gadījumi, kad Krievijas okupanti izmanto šīs ierīces. Tas sāk iegūt sistēmisku raksturu," portālam "RBK-Ukraina" sacīja Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs. Ukrainas izlūkdienests sociālajos tīklos publiskojis pārtvertās Krievijas karavīru sarunas. Tās liecina, ka "Starlink" termināļus izmanto Krievijas 83.desanta brigāde, kas piedalās karadarbībā Kļiščijivkas un Andrijivkas apkaimē Doneckas apgabalā.

13:40. Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ir ticamākais Republikāņu partijas kandidāts rudenī gaidāmajās valsts galvas vēlēšanās, paziņojis, ka mudinātu Krieviju uzbrukt NATO dalībvalstij, kas nepiešķir pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai.

12:21. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 395 200 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 930 iebrucēji.

11:15. Krievi masveidā uzbrukuši ciematam Harkivas apgabalā; no gruvešiem tika izvilkts sievietes līķis, raksta pravda.com.ua.

10:08. Krievijas droni naktī uz svētdienu masveidā uzbrukuši Ukrainas dienvidiem, un vairāk nekā piecas stundas ilgajā uzbrukumā nodarīti postījumi agrorūpniecības infrastruktūrai, dzīvojamām mājām un gāzes vadam, pavēstīja Ukrainas Bruņotie spēki.

09:15. Šonakt Ukrainas Gaisa spēki notrieca 40 bezpilota okupantu dronus no 45 palaistajiem, ziņo pravda.com.ua.

00:10. Ārlietu ministrs Dmitrijs Kuļeba Kuļeba par neseno Putina interviju ar Karlsonu: Viņš ir jāuzvar, nevis jāpalīdz izplatīt melus, citē pravda.com.ua.

Svarīgākais