Ķermeņa valodas eksperts atklāj, ko Putins intervijā Karlsonam centās noklusēt

© Ekrānuzņēmums

Bijušais ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājs Takers Karlsons publicējis divu stundu interviju ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Ķermeņa valodas eksperts Sami Sallinens no Somijas lielāku uzmanību pievērsa nevis Putina izteiktajiem vārdiem, bet gan viņa ķermeņa valodai.

Pēc Sallinena teiktā, intervija notika Putina prestižu vairojošā vidē. Viņš vērsa uzmanību, ka Putins intervijas laikā jutās komfortabli, tā “it kā sēdētu uz sava dīvāna mājās". Patīkama vide un krēsls, kurā ērti sēdēt. Roku balsti ir tādi, lai varētu izplesties un ieņemt ērtu pozu, skaidroja eksperts.

Sallinens īpašu uzmanību veltīja brīdim, kad Karlsons Putinam jautāja par miera sarunām Ukrainā.

“Putins paskatījās uz leju, un viņa lūpas ilgu laiku bija cieši sakniebtas. Mēs saspiežam lūpas kopā, kad kaut kam nepiekrītam vai kaut ko noklusējam. Maziem bērniem tieši šādā veidā izpaužas pirmais neapzinātais “nē”. Ja vien tas nav teātris, tad diezgan droši var apgalvot, ka Putins nedomā par miera sarunām,” sacīja Sallinens.

Par Putina slikto veselības stāvokli tiek runāts jau sen. Taču Sallinens nav pamanījis neko tādu, kas liecinātu par viņa veselības problēmām.

“Nekā tāda nebija. Putins sēdēja brīvi, bez stīvuma. Viņš ārkārtīgi daudz kustināja rokas, un arī sejas muskuļi strādāja. Jā, šis izskatījās pēc ļoti dzīva Putina,” sacīja Sallinens.