Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Ginesa pasaules rekordu komisija tomēr atzīst Eifeļa torni no sērkociņiem

© Ričards Plauds / Facebook

Pēdējās 24 stundas ir bijušas īpaši emocionālas Eifeļa torņa modeļa veidotājam Ričardam Plaudam. 47 gadus vecā vīrieša sapņi par sava vārda iegravēšanu vēstures grāmatās šķita sagruvuši, kad vakar viņa Ginesa rekords tika noraidīts tehnisku neatbilstību dēļ.

Ričards Plauds bija pavadījis astoņus gadus smagā darbā, kura kulminācija bija 7,19 metrus garš šedevrs, kas tika rūpīgi salikts no sērkociņiem.

Tas ir par divām pēdām augstāks nekā iepriekšējais rekords par garāko Francijas orientiera kopiju no sērkociņiem, kas kopš 2009. gada pieder Libānas amatniekam Toufikam Daheram.

Ričards Plauds iepriekš sacīja, ka amatpersonas pat nebija pacentušās ierasties un apskatīt viņa darbu, kad noraidīja viņa pieteikumu, jo izmantotie sērkociņi nebija komerciāli pieejami un bija mainītas to sākotnējās formas.

Ginesa pasaules rekordu komisija mainīja domas un nolēma, ka Ričards tomēr ir pelnījis titulu par augstāko Eifeļa torņa kopiju, kas izgatavota no sērkociņiem.

Ginesa Rekordu grāmatas pārstāvis medijam "Metro.co.uk” sacīja: “Mēs ļoti lepojamies ar to, ka esam pēc iespējas rūpīgāki, pārskatot pierādījumus, jo mūsu noteikumi un prasības attiecībā uz pierādījumiem ir vienādi visiem, kas vēlas sasniegt rekordu.

Tomēr, uzzinot vairāk par sērkociņu modeļu kopienas izmantotajiem paņēmieniem, pēc šī sasnieguma otrreizējas pārskatīšanas šķiet, ka šajā gadījumā esam pārāk smagi piemērojuši savus noteikumus.

Tāpēc mēs esam ļoti priecīgi piešķirt Ričardam Ginesa rekorda titulu, un esam izlabojuši dažas neatbilstības mūsu noteikumos, kas tagad ļauj sērkociņu apgriezt un pārveidot pēc modelētāja ieskatiem.”