Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Karaliene Kamilla pirmo reizi komentē Čārlza veselības stāvokli

© Depositphotos

Anglijas Karaliene Kamilla, uzstājoties pasākumā Solsberi katedrālē, pirmo reizi runāja par karaļa Čārlza veselību pēc tam, kad Bekingemas pils apstiprināja, ka monarham ir diagnosticēts vēzis, vēsta mirror.co.uk.

76 gadus vecā Kamilla īpašā ceremonijā Solsberi katedrālē sacīja: "Viņam (Čārlzam) šajos apstākļos klājas ārkārtīgi labi. Mēs esam ļoti aizkustināti par visām vēstulēm un ziņām."

Kamilla saglabāja smaidu un pozitīvu noskaņojumu, neskatoties uz smagajiem notikumiem, kas piemeklējuši karalisko ģimeni. Bekingemas pils sacīja, ka 75 gadus vecais karalis joprojām ir "pozitīvs" un ir sācis ārstēšanu.

Ziņas par Čārlza slimību tika publicētas pirmdien pēc tam, kad slimība tika atklāta viņa prostatas operācijas laikā.

Bakingemas pils pirmdien izplatītajā paziņojumā teica: "Karaļa nesen veiktās slimnīcas procedūras laikā, cīnoties ar labdabīgu prostatas palielināšanos, tika atzīmēts atsevišķs jautājums, kas rada bažas. Turpmākie diagnostikas testi ir identificējuši vēža veidu.”

Paziņojumā piebilsts: "Viņa Majestāte šobrīd ir uzsākusi regulāru ārstēšanos, kuras laikā ārsti viņam ir ieteikuši atlikt sabiedriskos pienākumus. Visā šajā periodā Viņa Majestāte kā parasti turpinās veikt valsts darījumus un oficiālu dokumentu kārtošanu.

Karalis ir pateicīgs savai medicīnas komandai par viņu ātro iejaukšanos, kas bija iespējama, pateicoties viņa nesenajai slimnīcas procedūrai. Viņš joprojām ir pilnībā pozitīvs par savu ārstēšanu un cer, ka pēc iespējas ātrāk varēs atgriezties pilnā sabiedriskajā darbā. Viņa Majestāte ir izvēlējusies dalīties ar savu diagnozi, lai novērstu spekulācijas, un cerot, ka tas var veicināt sabiedrības izpratni visiem tiem visā pasaulē, kurus arī ir skāris vēzis.”

Arī princis Viljams savā runā Londonā teica: "Es vēlētos izmantot šo iespēju un pateikt paldies arī par laipnajām ziņām un atbalstu Ketrīnai un manam tēvam, īpaši pēdējās dienās. Tas mums visiem ļoti daudz nozīmē."