Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Pasaulē

Putins skandalozajā intervijā Takeram pieminējis Latviju

© Depositphotos

Krievijas diktators Vladimirs Putins 2 stundas ilgušajā intervijā bijušajam ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājam Takeram Karlsonam sacīja, ka Krievija negrasoties uzbrukt Latvijai vai Polijai.

Tiesa, viņš arī noliedza, ka Krievija uzbrukusi Ukrainai. Līdz ar to attiecīgi jāvērtē viņa izteikumi par Latviju un Poliju.

Kamēr prokremliskie mediji Maskavā sekoja līdzi katrai televīzijas vadītāja kustībai, pats Karlsons solīja atvērt amerikāņiem acis uz patiesību, kas viņiem it kā tiek rūpīgi slēpta. Tiesa, Vladimirs Putins nepateica absolūti neko jaunu, uzsver BBC.

Karlsons, kurš aprīlī tika atlaists no Fox News , kopš tā laika ir kļuvis par neatkarīgu žurnālistu. Pirms intervijas viņš lepojās, ka ir vienīgais Rietumu žurnālists, kurš ir gatavs intervēt Putinu. Tiesa, CNBS norāda, ka Karlsons interviju ieguvis tieši savas prokrieviskās nostājas dēļ.

Karlsons ne tikai ir apšaubījis ASV atbalstu Kijevai, bet arī bieži bijis redzams Kremļa propagandas kanālos kopš Fox News aiziešanas.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Eiropas Savienība (ES) varētu noteikt sankcijas prokrieviskajam amerikāņu komentētājam Takeram Karlsonam par interviju ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, žurnālam "Newsweek" atzina patlabanējie un bijušie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

Darba dēļ, ko Karlsons veica Krievijā, bijušajam telekanāla "Fox News" raidījumu vadītājam var rasties problēmas attiecībās ar ES, "Newsweek" sacīja EP deputāts bijušais Beļģijas premjerministrs Gijs Verhofstats.

Eiroparlamentārietis, kas aicinājis ES izvērtēt iespējas noteikt Karlsonam ceļošanas aizliegumu, Karlsonu nodēvēja par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa un Putina "ruporu".

"Tā kā Putins ir kara noziedznieks, un ES nosaka sankcijas visiem, kas viņam palīdz šajā ziņā, šķiet loģiski, ka Ārējās darbības dienests izvērtē arī šo lietu," sacīja Verhofstats.

Bijušais EP deputāts Luiss Garikano "Newsweek" atzina, ka piekrīt Verhofstatam.

"Viņš vairs nav žurnālists, bet propagandists visbriesmīgākajam režīmam uz Eiropas zemes, režīmam, kas ir visbīstamākais mūsu mieram un drošībai," Garikano sacīja par Karlsonu.

"Ja Putinam ir kas sakāms, viņam tas jāsaka Starptautiskajā Krimināltiesā. Tajā pat laikā Karlsons nav īsts žurnālists, jo viņš skaidri paudis savas simpātijas Krievijas režīmam un Putinam un ir pastāvīgi noniecinājis Ukrainu - Krievijas agresijas upuri," uzsvēra Paets.

"Līdz ar to par šādu noziedzīga režīma propagandu var nonākt sankciju sarakstā. Tas pamatā attiecas uz ceļošanas aizliegumu ES valstīs," viņš piebilda.