Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

ASV armija Bagdādē nogalinājusi proirāniska grupējuma komandieri

© f64.lv, Kaspars Krafts

ASV gaisa triecienā Irākas galvaspilsētā Bagdādē trešdien tika nogalināts komandieris no proirāniska bruņota grupējuma, kas bija iesaistīts uzbrukumos ASV spēkiem reģionā, paziņoja ASV armija.

ASV pagājušajā nedēļā veica vairākus gaisa triecienus ar Irānu saistītiem mērķiem Irākā un Sīrijā, atbildot uz trīs amerikāņu karavīru nogalināšanu Jordānijā 28.janvārī.

ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM) paziņoja, ka uzbrukums trešdien nogalinātajam komandierim notika, "atbildot uz uzbrukumiem ASV karavīriem".

Triecienā tika nogalināts grupējuma "Kataeb Hezbollah" komandieris, kurš bija atbildīgs par uzbrukumu ASV spēkiem reģionā tiešu plānošanu un piedalīšanos tajos, paziņoja CENTCOM. "Šoreiz nebija nekādu pazīmju par netiešiem bojājumiem vai civiliem upuriem," atzina CENTCOM.

"Kataeb Hezbollah" loceklis atzina, ka ir nogalināts komandieris Abu Bakrs al Saadi, kurš bjis atbildīgs par "militārām lietām'' Sīrijā.

Irākas Iekšlietu ministrijas amatpersona paziņoja, ka trieciens ticis īstenots ar dronu un tajā nogalināti pavisam trīs cilvēki - divi "Kataeb Hezbollah" līderi un viņu šoferis.

ASV uzskata "Kataeb Hezbollah" par teroristu grupējumu.