Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Slaidiņš skaidro, kādēļ Ukrainai ir riskanti pāriet aizsardzības pozīcijā

© Ekrānuzņēmums

"Ja tagad fronte sastings uz vietas, nebūs nekāda kustība, krievi nostiprināsies, attīstīs savu militāro rūpniecību un gada laikā tanku skaits var pieaugt līdz 800 simtiem. Neviena Rietumu valsts nespēs nodrošināt Ukrainai tādu skaitu tanku, ko likt pretī," TV24 raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" pastāstīja NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš.

NBS majors skaidro, kādēļ publiski izskanējusī ideja Ukraiani pāriet uz aizsardzību ir riskanta: "Krievija dienā saražo 2-3 tankus, tas nozīme, ka mēnesī tie ir aptuveni 100 tanki. Ukraina mēnesī iznīcina no 100 līdz150 Krievijas bruņoto spēku tankus. Ja tagad fronte sastings uz vietas, nebūs nekāda kustība, krievi nostiprināsies, attīstīs savu militāro rūpniecību un gada laikā tanku skaits var pieaugt līdz 800 simtiem. Neviena Rietumu valsts nespēs nodrošināt Ukrainai tādu skaitu tanku, ko likt pretī".
"Otrkārt, Krievija iegūs placdarmu, ja fronte nostiprināsies. Tas atgādina 1939.gadu, kad ar Molotova-Rībentropa paktu sadalīja Poliju, sarkanā armija izvietoja savus spekus visos startēģiski svarīgajos uzbrukuma virzienps. Ja Ukraina nespēs atbildet un fronti izkustinat, tad Krievija uzkras spēkus," skaidro Slaidiņš, piebilstot, ka ukraiņiem ir jārok un bez mobilizacijas ukraiņi neiztiks.
Slaidiņš skaidro arī, ka, pēc dažādos avotos atrastās informācijas, uz pilnu jaudu Eiropas militāra rūpniecība Ukrainai vajadzīgos artilērijas lādiņus varētu sākt ražot tikai pēc 2-3 gadiem, "tas ir milzīgs laika posms, e mēs varam atgriezties pie tā, ka Eiropa neneoverteja draudus, ko spēj radīt Krievija, tagad par to maksā Ukrainas iedzīvotāji ar savām dzīvībām un asinīm".