Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Tatjana Ždanoka Eiropas parlamentā atklāj savu lomu Krievijas izlūkdienestā

© Dmitrijs Suļžics/MN

"Jā, es esmu aģents. Miera aģents" - uzstājoties Eiropas parlamentā teikusi sadarbībā ar Krievijas izlūkdienestiem apsūdzētā Tatjana Ždanoka, raksta DW.

EP “Russiagate” diskusijā uzstājās arī Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Tatjana Ždanoka.

Viņa atvainojās sabiedrībai par to, ka nav bijusi veiksmīga pasaules miera aģente: "2004. gadā Eiropas Savienība uzskatīja Krieviju par stratēģisku partneri. Par ES Austrumeiropas politiku atbildīgie cilvēki labprāt ieradās uz manis rīkotajiem Krievijas un ES forumiem un pateicās man par to organizēšanu "Pēc 10 gadiem notika oficiālas nostājas maiņa attiecībā uz Krieviju - no partnerības un sadarbības uz kritisku redzējumu. Taču mēs uzstājām, ka konfliktu ar Ukrainu nav iespējams atrisināt, ja ES strādās pret Krieviju. Tagad - divus gadu desmitus vēlāk - pasaule zaudē savu iespēju panākt mieru,” sacīja EP deputāte.


"Jūs saucat sevi par miera aģentu," Ždanoku uzrunāja Čehijas deputāts Marsels Kolaza. "Varbūt pasaulei būtu labāk, ja jūs lūgtu savam draugam un sabiedrotajam Putinam atstāt Ukrainu, un jūs, iespējams, varētu ierasties Hāgā." .