Princis Harijs steigšus ierodas Londonā; tomēr brāli redzēt negribot

© Depositphotos

Princis Harijs ir devies atpakaļ uz Apvienoto Karalisti, lai būtu kopā ar savu tēvu pēc pirmdien izskanējušā šokējošā paziņojuma no Bekingemas pils, ka karalim Čārlzam III ir vēzis, ziņo cnn.com.

Harijs, kurš otrdien ieradās Londonā no Kalifornijas, ir bijis iesaistīts ilgstošās un publiskās nesaskaņā ar ģimeni, kopš viņš un viņa sieva Megana atkāpās no karalisko pienākumu pildīšanas. Harijs nav bijis Anglijā kopš pagājušā gada, kad viņš bija ieradies īsā vizītē par godu Čārlza kronēšanai.

Harija atgriešanās ir izraisījusi spekulācijas par izlīgumu ar ģimeni pēc gadiem ilgās atsvešināšanās, tomēr kāds tuvu stāvošs karaliskais avots sacīja, ka Harijs neplāno satikt savu brāli princi Viljamu, kamēr viņš atrodas Londonā.

Tiek ziņots, ka par savu slimību karalis paziņojis abiem saviem dēliem personīgas telefonsarunas laikā.

Nav skaidrs, kur Harijs paliks, atrodoties Anglijā, - pagājušajā gadā tika atbrīvota viņa oficiālā dzīvesvieta Frogmoras kotedža Vindzorā, kas atrodas aptuveni stundas brauciena attālumā no Londonas. Savas iepriekšējās vizītes laikā Harijs apmetās viesnīcā Londonā.

Harija attiecības ar ģimeni ir saspīlētas, kopš viņš un Megana atkāpās no saviem tituliem 2020. gadā neilgi pēc tam, kad viņi pārcēlās uz dzīvi Kalifornijā. Pāris sniedza skandalozu interviju Oprai Vinfrijai, kas izraisīja strīdus par to, vai Anglijas karaļnams ir rasisti, un attiecības vēl vairāk apdraudēja pāra piedalīšanās Netflix seriālā un Harija memuāru iznākšana - autobiogrāfijā Harijs apgalvoja, ka vecākais brālis viņam fiziski uzbrucis.

Lai gan karaliskā ģimene ir institūcija, tā ir arī ģimene, un daudzi cer, ka Harija atgriešanās veicinās satuvināšanos ar pārējiem ģimenes locekļiem.

Karaliskā vēsturniece Keita Viljamsa saka, ka ir “nozīmīgi”, ka Harijs ir devies atpakaļ.

"Mēs viņu neesam redzējuši kopš kronēšanas, bet tagad viņš atgriezās. Tas ir izlīguma brīdis,” viņa skaidroja.

Svarīgākais