Kāds ir Putina patiesais mērķis Ukrainā? Analītiķa viedoklis

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir noskaņots uz pilnīgu uzvaru karā ar Ukrainu, nevis uz miera panākšanu, raksta unian.net.

Materiālā, kas publicēts Eiropas politikas analīzes centra mājaslapā, norādīts, ka Ukrainas spēku panākumi Melnajā jūrā vēl nav stratēģiski un jūras kara flotes kampaņa nav spējīga aizstāt ofensīvu uz sauszemes. Analītiķi piebilda, ka Krievijas Melnās jūras flote, lai arī mazāka, joprojām ir "nopietns drauds".

"Putins ir vērsts uz pilnīgu militāru uzvaru, nevis uz mieru. Tas ir vēl jo vairāk pamanāms tagad, kad daži politiķi, īpaši ASV, svārstās savā atbalstā un mudina viņu ticēt, ka viņš galu galā uzvarēs," teikts rakstā.

Saskaņā ar Ukrainas armijas Stratēģiskās komunikācijas departamenta datiem, kopš pilna mēroga kara sākuma Ukrainas iznīcinātāji Melnajā jūrā ir atspējojuši 33% ienaidnieka karakuģu.

Ukraina ir vairākkārt brīdinājusi, ka Vladimirs Putins vēlas ieņemt visu Ukrainu, lai varētu doties tālāk - uzbrukt NATO dalībvalstīm. Alianse jau ir aicinājusi gatavoties Krievijas raķešu uzbrukumiem mērķiem Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Svarīgākais