Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

“Mūs vēl sagaida lielas grūtības...” - Zalužnijs nāk klajā ar paziņojumu atkāpšanās priekšvakarā

© Depositphotos

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Zalužnijs sveica savu draugu ģenerālštāba priekšnieku Šaptalu dzimšanas dienā, taču cilvēki vēstījumā saskatīja plašāku nozīmi, raksta dialog.ua.

Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs, atbildot uz baumām par savu iespējamo atlaišanu, publicēja dzimšanas dienas apsveikumu Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšniekam Sergejam Šaptalam.

Vēstījumā, kas publicēts viņa Facebook lapā, Zalužnijs atzīmēja, ka ir priecīgs, ka viņa komandā ir tāds cilvēks kā Šaptala. "Mums joprojām būs ļoti grūti, bet mums noteikti nekad nebūs kauns," atzīmēja ģenerālis.

Sociālo tīklu lietotāji publicētajā ziņojumā saskatīja virspavēlnieka mēģinājumu pavilkt svītru demisijas priekšvakarā paveiktajam darbam. Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos parādījušās baumas, ka Šaptala drīzumā varētu tikt atbrīvota no Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieka amata, vēsta “Ukrainas Pravda”. Oficiāla apstiprinājuma šai informācijai nav. Šaptala ieņēma amatu 2021. gada vasarā pēc tam, kad Zelenskis tika ievēlēts par prezidentu.

Zalužnijs ir viena no veiksmīgākajām militārpersonām Ukrainā. Viņa vadībā Ukrainas armija apturēja Krievijas karaspēka virzību un uzsāka pretuzbrukumu.