Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bulgārijas amatpersonu aiztur par spiegošanu Krievijas labā

© Pixabay

Aizdomās par spiegošanu Krievijas labā Bulgārijā pirmdien aizturēts Iekšlietu ministrijas organizētās noziedzības apkarošanas nodaļas darbinieks, paziņojis ministrijas pārstāvis.

Mediji ziņo, ka Organizētās noziedzības apkarošanas ģenerāldirektorāta (GDBOP) darbinieks tiek turēts aizdomās par slepenas informācijas nodošanu bijušajam Krievijas vēstniecības Sofijā darbiniekam, kurš ir pasludināts par nevēlamu personu.

"Viens GDBOP darbinieks ir aizturēts aizdomās par spiegošanu ārvalstij, un tā ir Krievija," žurnālistiem paziņoja Iekšlietu ministrijas amatpersona Živko Kocevs. Viņš nesniedza plašāku informāciju, jo operācija vēl turpinās, tikai piebilda, ka darbinieka nelikumīgās darbības tika novērotas vairākus mēnešus.

Viņš atklāja, ka operācija tika veikta kopā ar Valsts nacionālās drošības aģentūru (SANS) un Sofijas pilsētas prokuratūru.

Telekanāls BNT ziņo, ka aizdomās turētais darbinieks nodevis ārvalstij informāciju par izmeklēšanām, tai skaitā starptautiskām, kurās tika pētītas iespējamās shēmas, kā uzņēmumi ar Krievijas kapitālu apiet Eiropas Savienības (ES) sankcijas, kas piemērotas Krievijai.

Bulgārija kopš 2019.gada ir izraidījusi desmitiem Krievijas diplomātu un diplomātisko darbinieku, kas tiek turēti aizdomās par spiegošanu. Piemēram, 2022.gada jūnijā Sofija paziņoja par 70 Krievijas diplomātisko darbinieku izraidīšanu.

Pagājušā gada septembrī Bulgārijas varasiestādes izraidīja arī Krievijas pareizticīgās baznīcas Sofijā vadītāju un divus baltkrievu priesterus, apsūdzot viņus par kalpošanu Maskavas ģeopolitiskajām interesēm.