Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Izskan ierosinājums par regulāru dzelzceļa satiksmi starp Lietuvu un Ukrainu

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis, tiekoties Varšavā ar Polijas infrastruktūras ministru Darjušu Klimčaku, ierosināja organizēt regulāru dzelzceļa maršrutu uz Ukrainu.

"Šobrīd izšķiroša nozīme ir valstu kopīgiem centieniem plānot jaunus loģistikas maršrutus ar Ukrainu. Cieša sadarbība starp Lietuvu un Poliju ir īpaši nepieciešama, lai uzlabotu savienojamību starp Baltijas valstīm un Centrāleiropu un vienlaikus uzlabotu ceļošanas un preču pārvadāšanas ērtības," sacīja Skuodis.

Ministri apsprieda arī jaunu kravu pārvadājumu koridoru kopīgu izveidi starp Baltijas valstu un Ukrainas jūras ostām, kā arī kopīgus transporta infrastruktūras projektus.

Kā teica Skuodis, Lietuva, Polija un Ukraina varētu vienoties par regulāras preču vilcienu satiksmes nosacījumiem, un šāds maršruts stimulētu investīcijas papildu pārkraušanas iekārtās un dzelzceļa līniju modernizācijā.

Kravu starp Ukrainu un Lietuvu caur Poliju pa dzelzceļu pārvadājumi kļūst pieprasītāki, tomēr regulāra dzelzceļa maršruta pagaidām nav.