Patiesība vai meli? Īlona Maska uzņēmuma vadītāji esot lietojuši narkotikas kopā ar šefu, lai justos "tuvāk karaļa galmam"

© Scanpix

"Tesla" un "Space X" direktoru padomes locekļi kopā ar Īlonu Masku aktīvi lietojuši psihoaktīvās vielas, vēsta "The Wall Street Journal", atsaucoties uz saviem avotiem, raksta "The Insider".

Turpinot izmeklēšanu par Maska narkotiku lietošanu, izdevums raksta, ka daļa šo firmu vadības bija nobažījušās par šādu praksi, savukārt citi direktori viņam pievienojās. Tomēr iekšēja izmeklēšana par šo tēmu netika veikta, un šī problēma netika dokumentēta.

Daži no tiem, kas kopā ar miljardieri esot lietojuši psihoaktīvās vielas, to darījuši, lai viņu “nesarūgtinātu”, baidoties zaudēt viņa labvēlību un līdz ar to arī naudu. Kā saka daži WSJ avoti, tādā veidā viņi jutās "tuvāk karaļa galmam".

Izmeklēšanas pirmajā daļā WSJ ziņoja, ka Īlons Masks privātās ballītēs lieto LSD, kokaīnu, ekstazī un psihodēliskās sēnes. Viņa advokāts Alekss Spiro paziņoja, ka viņa aizstāvāmais daudzkārt tika pārbaudītas uz narkotiku lietošanu "SpaceX", bet nevienā pārbaudē nav gūts apstiprinājums.

Pats Masks pēc tam savā "X" kontā rakstīja, ka, ja izrādītos, ka narkotikas palīdz palielināt viņa produktivitāti, tad viņš tās neapšaubāmi lietotu. Viņš arī piebilda, ka "turpinās tādā pašā garā", un norādīja, ka "Tesla" un "SpaceX" ir "dārgākie" ražotāji savās nozarēs, automobiļu rūpniecībā un kosmosā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais