Cik ilgi vēl Putins "turēsies" pie frontes līnijas? Eksperts sniedz negaidītu prognozi

© Pixabay.com

Intensīva karadarbība Ukrainā turpināsies līdz Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanai - līdz tam Putins turpinās "turēties" pie frontes līnijas un prasīs sasniegumus no savas armijas, tā sacīja Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes spēku Rezervistu padomes priekšsēdētājs Ivans Timočko, raksta unian.net.

Viņš norādīja, ka Putinam šodien frontes līnija ir "kaut kas, kam ir ne tik daudz militāra, bet gan politiska lietderība".

Pēc viņa teiktā, Krievijas prezidentam pirms vēlēšanām jāparāda, ka viņš kontrolē situāciju, un ka Krievijas armija ir spējīga veikt “pamatīgas” lietas.

"Cīņas turpināsies ļoti aktīvi, līdz tiks paziņoti vēlēšanu rezultāti Krievijā. Jo Putinam šobrīd ir ārkārtīgi svarīgi novērst cilvēku uzmanību no iekšējām problēmām," uzsvēra Timočko.

Pēc viņa teiktā, krievi turpinās veidot rezerves, jo turpinās viņu slēptā mobilizācija. Vienlaikus viņš norādīja, ka tagad arī migranti tiek iesaukti Krievijas armijā, un arī parādniekiem, personām, par kurām notiek izmeklēšana un ieslodzītajiem tagad tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

"Turklāt tagad frontē ir sākuši parādīties eksotiski algotņi no tādām valstīm kā Sīrija un Somālija," viņš ironiski piebilda.

Timočko atzīmēja, ka šodien aktīvās konfrontācijas līnija ar Krieviju ir pusotrs tūkstotis kilometru. "Cīņas turpinās visā šajā līnijā. Šobrīd kaujas ir ļoti pastiprinātas," viņš atzīmēja.

Svarīgākais