Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Jauns rekords! Everestā kāpj 2 gadus vecs bērns

© Pixabay.com

Divus gadus vecais Kārters Dalass laboja pasaules rekordu, kļūstot par jaunāko cilvēku, kurš sasniedzis Everesta bāzes nometni. Viņš veica pārgājienu uz sava tēva muguras ģimenes gadu ilgās Āzijas tūres laikā, saņemot lielu mediju uzmanību, raksta DailyMail.com.

2023. gada 5. oktobrī, tikai divu gadu vecumā, Kārters Dalass sasniedza Everesta bāzes nometni 5363 metru augstumā virs jūras līmeņa.

Zēns pārgājienu veica sava 35 gadus vecā tēva Rosa mugurā kopā ar viņa 31 gadu veco māti Džeidu.

Ģimene, kas nāko no Glāzgovas, Skotijā, veica gadu ilgu ceļojumu pa Āziju.

Bijušais pārdošanas menedžeris Ross britu izdevumam sacīja: “Kārters tika galā labāk nekā es un viņa mamma. Mums abiem bija viegla augstuma slimība, bet viņš jutās labi! Pirms bāzes nometnes ciematā atradās divi mediķi, kuri pārbaudīja viņa veselības stāvoklī, lai pārbaudītu, vai viņam viss ir kārtībā. Viņa rezultāti bija daudz labāki nekā mūsējie - viņi bija pārsteigti! Pārgājienam nopirkām pārtiku, jakas, divus guļammaisus - būtībā mēs visu paveicām viņa vietā."

Tēvs paskaidroja, ka viņa ģimene bija labi sagatavojusies ceļojumam, jo ​​viņi regulāri praktizēja "elpošanas paņēmienus" un trenējās aukstā ledus vannā. Jaunākā bērna tituls, kurš sasniedzis Everesta bāzes nometni, iepriekšnpiederēja Zarai Šifrai no Čehijas, kura Bāzes nometni sasniedza četru gadu vecumā.

Ross un viņa sieva Džeida iegādājās trīs vienvirziena biļetes uz Indiju, pēc tam apmeklēja Šrilanku un Maldīvu salas, bet vēlāk viņi devās uz Nepālu, lai īstenotu sapni par Everestu.

Vecāki priecājas, ka bērnam patīk dažādas kultūras - divgadnieks prot teikt vārdus dažādās valodās. Kā stāsta viņa pārlaimīgie vecāki, mazais Kārters ir iecienījis arī eksotiskus ēdienus un pat nogaršojis krokodila gaļu. Neatkarīgi no tā, Kārtera iecienītākais ēdiens ir Pad Thai, tradicionāls ēdiens, kas sastāv no tvaicētām rīsu nūdelēm ar olu.

Neraugoties uz Kārtera revolucionāro ceļojumu, interneta sekotāji nebija tik optimistiski - daudzi iebilda, ka viņa vecākiem savu mērķu sasniegšana ir svarīgāka nekā bērna drošība.

Everesta bāzes nometnes pārgājienam nav oficiāla vecuma ierobežojuma, taču ieteicamais minimālais vecums tā veikšanai ir 10 gadi.