Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnu satricina šokējošs noziegums: tēvs no 15. stāva pa logu izmet divus mazuļus jaunas mīlas dēļ

© Pixabay.com

Ķīnā izpildīts nāvessods pārim, sodot par šokējošu noziegumu - pa logu izmesti divi mazi bērni, raksta cnn.com.

Kāds vrietis un viņa draudzene tika atzīti par vainīgiem pirmās laulības bērnu nogalināšanā, inscinējot divu bērnu nokrišanu no augstceltnes, lai viņi varētu izveidot jaunu ģimeni.

Džans Bo sāka romānu ar Je Čenčenu un sākotnēji slēpa faktu, ka ir precējies un viņam ir bērni. Vēlāk Džans izšķīrās no savas sievas, bet uzskatīja, ka viņa divi bērni ir "šķērslis" viņu laulībai un "slogs viņu turpmākajai kopdzīvei", kā teikts tiesas paziņojumā. Je Čenčena atkārtoti mudināja Džanu nogalināt bērnus un draudēja ar viņu šķirties, ja viņš to nedarīs.

2020. gada novembrī Džans izmeta savu divus gadus veco meitu un gadu veco dēlu no sava 15. stāva dzīvokļa loga, kad viņi spēlējās blakus guļamistabas logam, nogalinot abus.

Džanam un Ye tika piespriests nāvessods 2021. gada decembrī.

Augstākā tiesa nosauca viņu noziedzīgos motīvus par "ārkārtīgi zemiskiem" un "īpaši nežēlīgiem”.

Ziņas par viņu nāvessodu piesaistīja simtiem miljonu skatījumu Ķīnas sociālo mediju vietnē Weibo, kur tā kļuva par vienu no apspriestākajām tēmām.

2020. gadā publicēts pētījums liecina, ka 68% Ķīnas pilsoņu atbalsta nāvessodu.

Ķīna nesniedz pārskatāmu informāciju par kopējo izpildīto nāvessodu skaitu, taču tiek uzskatīts, ka šajā valstī ir pasaulē augstākais nāvessodu skaits, un tur katru gadu tiek izpildīts nāvessods tūkstošiem cilvēku, ziņo cilvēktiesību organizācija Amnesty International.

Pārim kā nāvessoda metode tika izmantota nāvējoša injekcija.