ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins atzīstas Baidenam

© Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins ceturtdien atvainojās, ka slēpis savu prostatas vēža diagnozi un hospitalizāciju no Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena un pārējās valdības.

"Man vajadzēja pateikt prezidentam par savu vēža diagnozi," ministrs atzina preses konferencē. "Es esmu tiešā veidā atvainojies prezidentam Baidenam."

Kā sacīja Ostins, es neliku saviem "darbiniekiem slēpt manu hospitalizāciju ne no viena". Viņš arī norādīja, ka negrasās atkāpties no amata.

"Mēs to neizdarījām pareizi," norādīja Ostins.

Ministrs sacīja, ka turpina atlabšanu, tomēr vienu kāju var izmantot tikai daļēji, bet pa Pentagona ēku pārvietojas golfa mašīnā.

Ostins 15.janvārī tika izrakstīts no slimnīcas, kur viņš pavadīja divas nedēļas komplikāciju dēļ pēc prostatas vēža operācijas.

Ministram diagnoze tika uzstādīta decembra sākumā, un 22.decembrī viņam tika veikta operācija, bet 1.janvārī viņš tika hospitalizēts ar komplikācijām.

Prezidents Džo Baidens un citas augstas administrācijas amatpersonas par Ostina hospitalizāciju uzzināja 4.janvārī, bet to, ka diagnosticēts vēzis, Ostins turēja noslēpumā līdz 9.janvārim.

Kā norādīja Baidens, tas, ka Ostins viņu nav informējis par hospitalizāciju, bijusi kļūda.

Vienlaikus Baidens apliecināja, ka pilnībā uzticas Ostinam.