Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Sieviete, kura apgalvoja, ka viņa ir Madelēna Makkena, saņem nāves draudus

© Scanpix

22 gadus vecā Džūlija Vandelta no Polijas nākusi klajā ar paziņojumu, ka viņa "nekad nav gribējusi nevienas nodarīt pāri" pēc tam, kad apgalvoja, ka viņa ir Madelēna Makkena, raksta mirror.co.uk.

Sieviete, par kuras atrašanu, lai atriebtos, bija izsludināta 25 000 mārciņu liela prēmija pēc tam, kad viņa apgalvoja, ka ir Madelēna Makkena, sacīja, ka viņa "nekad nav gribējusi nevienam nodarīt pāri".

22 gadus vecā Džūlija Vandelta no Polijas sociālajos tīklos publicēja informāciju, ka uzskata, ka viņa ir Madelēna, jo viņu izskats ir līdzīgs. Viņa veica DNS testu, lai uzzinātu vairāk par savu identitāti, bet rezultāti, kas tika saņemti pagājušā gada aprīlī, pierādīja, ka meitene tomēr nav pazudusī meitenīte.

Viņas DNS testa rezultāti atklāja, ka viņa nāk no Polijas, un viņā rit arī lietuviešu un rumāņu asinis.

Madelēna pazuda 2007. gadā trīs gadu vecumā, kad kopā ar ģimeni bija atvaļinājumā Portugālē. Kopš tā laika detektīvi un meitenes ģimene ir iztērējuši miljonus, cenšoties noskaidrot, kas noticis ar mazo meiteni.

Džūlijas apgalvojums, ka viņa varētu būt Madelēna, izraisīja vētru plašsaziņas līdzekļos. Daudzi cilvēki viņu nosodīja par to, un kāds pat esot solījis 30 000 eiro jeb 25 700 mārciņu par meitenes atrašanu, lai “viņai atriebtos”.

Džūlija piedalījās BBC Radio raidījumā "Kāpēc tu mani ienīsti?", kur viņa atvainojās par iesaistīšanos vienā no pasaulē bēdīgi slavenākajām bezvēsts pazušanas lietām.

Pagājušajā gadā Džūlija izveidoja Instagram kontu ar nosaukumu "Iammaddeleinemccan", lai noskaidrotu, vai viņa ir pazudusī meitene.

"Es nekad neesmu gribējusi nevienam nodarīt pāri, tostarp Makkeniem," viņa sacīja BBC, "es tiešām gribēju zināt, kas es esmu."

Džūlija teica, ja viņa varētu atgriezties laikā, viņa nekad nebūtu izveidojusi kontu. "Es nekad neietu sociālajos medijos. Tas var jūs iznīcināt," viņa teica. Viņa savāca miljonu sekotāju, taču sociālo mediju slava izraisīja arī kritiku un ļaunprātīgu izmantošanu.

"Es zināju, ka būs cilvēki, kas man neticēs vai ienīdīs, bet es negaidīju, ka saņemšu, piemēram, nāves draudus. Tas bija kaut kas, ko es nesaprotu. Cilvēki zināja, ka es cīnos ar depresiju," sacīja Džūlija. "Es centos būt stipra pat tad, kad cilvēki teica - tev vajadzētu mirt, tevi vajadzētu izvarot, tevi vajadzētu nogalināt.”

Viņa sacīja BBC, ka tajā laikā uzskatīja, ka viņai bija tiesības apšaubīt, kas viņa ir, un uzskatīja, ka viņa varētu palīdzēt Makkeniem atrast viņu bērnu. Džūlija apgalvo, ka notikušā saknes ir traumatiskā bērnībā, daļēji tāpēc, ka viņa bija atstumta skolā.