Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

Ņikita Mihalkovs atklāj, kā Krievijas mākslinieki tiek spiesti uzstāties armijas priekšā

© MN

Režisors Ņikita Mihalkovs kritizēja “priekšniekus”, kuri piespiež māksliniekus uzstāties Krievijas armijas priekšā, lai uzlabotu savu karjeru. Intervijā TASS Mihalkovs sacīja, ka šādi braucieni nodara tikai kaitējumu, raksta "The Insider".

“Iet un runāt slimnīcā pēc kāda cilvēka pieprasījuma ir liekulība. Kāds jau to dara, piemēram, Ļeps, jo viņš to nevar nedarīt -, viņš domā un runā tāpat, un tas viņā ir jau no paša sākuma. Viņu nepiespieda, viņam neteica "vai nu-vai nu". Taču citi tur dodas, jo viņiem tika izvirzīti nosacījumi. Manuprāt, tādi braucieni ir kaitīgi. Jo tas ir negodīgi pret karavīriem. Es domāju, ka nedrīkst teikt: "Nu, ej un uzstājies!" Tas ir slikti. Galu galā, kuru mēs maldinām, piespiežot mūs to darīt? Tos, pie kuriem mēs ejam,” teica Mihalkovs.


Iepriekš "Meduza" un "Svarīgi stāsti" publicēja izmeklēšanu, kurā teikts, ka prezidenta administrācija māksliniekiem, kuri iestājās pret karu ar Ukrainu, piedāvā "nožēlot grēkus", lai viņiem ļautu turpinātu turneju un koncertus Krievijā.

Kā vēsta avoti, AP darbinieki tikušies, piemēram, ar grupas “Zveri” solistu Romānu Biļiku, kura koncerti kopš 2023.gada vasaras tiek atcelti pretkara izteikumu dēļ. “Puisis vienkārši bija salauzts. Viņam ir vājība - nauda. Un tad viņi vienkārši apšaubīja visu koncertdarbību. Romam tika izvirzīts ultimāts: "Ja vēlaties koncertu, dodieties uz Donbasu," žurnālistiem sacīja kāds ar mūziķi pazīstams producents. Viņi arī pieprasīja, lai Biļiks atbalstītu Doktora Lizas fonda saņēmējus no okupētajām Ukrainas teritorijām un par to runātu savos sociālajos tīklos.