"Nra.lv sarunas". Imants Liepiņš par notiekošo Ukrainā: Situācija ir drūma

Raidījumā "Nra.lv sarunas" žurnālists Imants Liepiņš analizē situāciju Ukrainā. Viņš ir visai skeptisks prognozēs par Ukrainas spēju ātri sakaut pretinieku.

Latviešu rakstnieks un žurnālists Imants Liepiņš jau padsmit gadu garumā daudzkārt pildījis dažādas funkcijas Ukrainā, kur strādājis ne tikai kā reportāžu autors "Neatkarīgajai", Brīvdienu žurnālam "Vakara Ziņas" un citiem medijiem, bet arī kā vēlēšanu novērotājs un pārkāpumu novērsējs, humānās palīdzības atbalstītājs un Ukrainas sabiedrības informētājs par notikumiem Latvijā. Viņš ir grāmatas "Ukrainas Vēsture" sastādītājs un līdzautors, bet iepriekš sarakstījis grāmatu "UKRAINA. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: aculiecinieka stāsts". NRA portāla galvenais redaktors Ritums Rozenbergs jautā Imantam, ko viņš kā Ukrainas notikumu aculiecinieks var pateikt par pilnmēroga kara perspektīvām pēc gandrīz diviem gadiem, par praktiskām iespējām tomēr sarīkot šogad Ukrainā vēlēšanas (prezidenta pilnvaru termiņš beidzas šogad maijā, Augstākās Radas vēlēšanām būtu jānotiek, vēlākais, rudenī), kā arī pastāsta auditorijai nezināmo par graudu eksporta problemātiku.

Vēršam uzmanību, ka intervējamās personas pauž savu viedokli. Intervējamo personu viedokļi ne vienmēr sakrīt ar redakcijas viedokli.

Ukrainas lielākā telekanāla "1+1" sižets, kurā Imants stāsta par to, kā Latvijā visiem Krievijas pilsoņiem būs jāmācās valsts valoda. Ja ne — "čemodāns, stacija, Krievija". https://www.youtube.com/watch?v=4VCSd5QBORY



Kā Polija pati sev izraisīja problēmas ar Ukrainas graudu ieplūšanu Eiropas tirgū: