Skandāls Van Goga muzejā Pokemon spēļu kāršu dēļ; atlaisti 4 darbinieki

© Pixabay.com

Saistībā ar ierobežota izlaiduma Pokemon spēļu kartīm no darba atlaisti vismaz četri muzeja darbinieki, raksta euronews.com.

Van Goga muzejs Amsterdamā ir atlaidis četrus darbiniekus pēc strīdiem par muzejā pagājušā gada rudenī notikušo Pokemonu izstādi.

Pokemon un Amsterdamas Van Goga muzeja vienojās sadarbībā, kuras ietvaros attēloja ikoniskās Pokemon spēles būtnes, kas zīmētas mākslinieka Vincenta Van Goga stilā. Pasākuma ietvaros skatītājiem tika dota iespēja iegādāties arī ierobežotas tirāžas kartīti "Pikaču ar pelēku filca cepuri", kas veidota pēc Van Goga 1887. gada pašportreta.

Sadarbības ietvaros veidotās Pokemon kārtis tika izpārdotas jau dažas dienas pēc izstādes atklāšanas, un drošības apsvērumu dēļ muzejs pilnībā izņēma Pokemon kartītes no tirdzniecības - to starpā bija arī kartīte “Pikaču ar pelēku filca cepuri”, jo to centās iegūt vairāki agresīvi noskaņoti fani.

Šobrīd vairāki muzeja darbinieki ir atlaisti saistībā ar minēto priekšmetu.

Nīderlandes laikraksts Het Parool apstiprināja, ka darbinieki pēc atstādināšanas no amata 2023.gada decembrī savās darbavietās neatgriezīsies.

Laikrakstā teikts, ka vismaz četri darbinieki ir atstādināti no amata, pret darbiniekiem izvirzītas apsūdzības, tostarp pasākumā redzamo ierobežotā daudzuma Pokemon kartīšu piesavināšanās.

Viens darbinieks, kurš muzejā bija nostrādājis 25 gadus, esot informējis apmeklētājus, kad tieši viņi var vislabāk paņemt kartītes, kas ir muzeja procedūru un rīcības kodeksu pārkāpums.

Dažas spēles kartītes var ienest tūkstošiem dolāru, bet ierobežotā izdevuma kartītēm ir vēl lielāka vērtība. Pircēji ir gatavi maksāt pat 100 000 USD (92 000 eiro) par "Pikaču ar pelēko filca cepuri" kartīti.

View this post on Instagram

A post shared by K L (@poke__ballers)

Svarīgākais