Militārais eksperts skaidro, kā Ukraina var uzvarēt karā pret Krieviju

© Pixabay.com

Militārais eksperts Dens Vaits ir pārliecināts, ka vispārējā Ukrainas un tās sabiedroto īstenotā ekonomiskā un militārā spiediena uz Krievijas Federāciju stratēģija darbojas, degradējot Krievijas militāro potenciālu, raksta dialog.ua.

“Krievijas pastāvīgā stratēģija upurēt milzīgus cilvēku resursus un ekipējumu, lai sasniegtu niecīgus rezultātus, grauj tās morāli un parāda, ka Krievijas armija vai nu nevēlas, vai arī nespēj mācīties no pagātnes kļūdām. Tas neliecina par labu Krievijas izredzēm ieilgušā militārā konfliktā,” raksta militārais novērotājs Dens Vaits materiālā, kas sagatavots Vašingtonā bāzētajam Vilsona centram.

Eksperts uzsver, ka kauju laikā Krievijas militārais potenciāls ir stipri degradēts. Krievija jau tagad saskaras ar sarežģītu situāciju Melnajā jūrā, kur tās flote ir zaudējusi lauvas tiesu no saviem spēkiem. Krievija arī nevar izmantot savas lidmašīnas debesīs virs Ukrainas, jo Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas ir daudzkārt nostiprinātas.

Krievija, neskatoties uz to, ka tai ir liela armija, saskaras ar ierobežojumiem un pastāvīgām problēmām jūras, sauszemes un gaisa aizsardzības jomā - šīs grūtības ir sekas dziļākām problēmām valstī, un iespēja pilnībā izmantot milzīgo militāro potenciālu ir ierobežota, par ko liecina atkārtotas neveiksmes.

Lai gan Krievijai ir vairāk militāro resursu, salīdzinot ar Ukrainu, tai var būt grūtības pilnībā izmantot šo priekšrocību. Eksperts arī atzīmē, ka karš negūst atbalstu Krievijas pilsoņu vidū, no kuriem daudzi pēc 2022. gada februāra notikumiem masveidā pameta valsti.

Lai arī Krievijas līderi saka, ka daudzi patriotiski noskaņoti brīvprātīgie izvēlas dienēt armijā, taču valdības centieni padarīt militāro dienestu pievilcīgāku saskaras ar problēmām, strauji palielinoties upuru skaitam, un par Krievijas armijas seju kļūstot kara veterāniem, kas nemudina šobrīd militārā dienesta vecumā esošo Krievijas sabiedrības daļu brīvprātīgi pieteikties dienestam.

Svarīgākais