Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Cilvēka sirdī atrastas iepriekš neatklātas baktērijas

© Pixabay.com

Zinātnieki ir atraduši jaunu baktēriju sugu pacienta sirdī Londonas slimnīcā pēc tam, kad 55 gadus vecs vīrietis no Kenterberijas sūdzējās par noslēpumainu drudzi, raksta mirror.co.uk.

Kā liecina žurnāls Clinical Infection in Practice, kāda Londonas slimnīcas pacienta sirdī ir atrasta vēl neredzēta baktēriju suga.

55 gadus vecajam vīrietim no Kenterberijas septiņus mēnešus iepriekš tika ievietots sirds stents, kad viņš ar drudzi nonāca St Thomas slimnīcā.

Pacienta aortas - artērijas, kas sūknē ar skābekli bagātinātas asinis uz pārējo ķermeni - pārbaude parādīja, ka pacienta ķermenī atrodas medicīnas zinātnei vēl nezināma baktēriju suga.

Asins analīzes sākotnēji uzrādīja divu veidu baktēriju infekciju, bet vienu no šīm sugām nevarēja identificēt ar parasto laboratorijas testu. Lai noskaidrotu, kas ir šī suga, pētnieki izmantoja augsto tehnoloģiju nanoporu sekvencētāju, kas analizē DNS daudz ātrāk nekā citas metodes.

Rezultāti parādīja, ka tā ir jauna Variovorax suga - baktēriju grupa, kas dzīvo augsnē. Baktēriju ķīmijas un genoma analīze apstiprināja to kā jaunu sugu, ko zinātnieku aprindas nekad agrāk nav aprakstījušas.

Ar baktērijām vīrietis, iespējams, inficējās laikā, kad viņš dzīvniekiem deva medikamentus.

Pacienta ganāmpulkā esot 1500 aitu, un viņam bija attīstījies hronisks dermatīts - stāvoklis, kas, pēc zinātnieku domām, "iespējams, kalpoja kā ieejas osta vides patogēniem".

Pētnieki ir nosaukuši jauno baktēriju par Variovorax durovernensis, kas ir Kenterberijas latīņu nosaukums.